вторник, 29 мая 2018 г.

zitronenverbene_tee

VGNGF = vegan, glutenfree, delicious.

vegetarian vgn gluten-free xgfx recipes

Vegan Mofo Day 16 – Marialuisa Tea | Zitronenverbene-Tee

Not a recipe this time. Just something I fell in love with when I was in Spain 🙂

Maria Luisa. Verbena de Olor. Aloysia citrodora. Also known as Lemon verbena. It´s a herb that makes for a lovely golden-coloured and flavourful lemon-scented tea. If you´ve never tried you probably should. I mean… who could say no to a tea that is called Maria Luisa? 🙂

Heute gibts kein Rezept. Nur etwas, in das ich mich in Spanien verliebt habe 🙂

Maria Luisa. Verbena de Olor. Aloysia citrodora. Auch bekannt als Zitronenverbene. Es ist ein Kraut, aus dem man einen wunderschönen goldfarbenen und aromatischen, zitronigen Tee machen kann. Wenn ihr noch nie davon gehört habt, probiert ihn doch mal aus. Wer könnte schon zu einem Tee Nein sagen, der Maria Luisa heißt? 🙂

Share this:

Related

2 thoughts on “ Vegan Mofo Day 16 – Marialuisa Tea | Zitronenverbene-Tee ”

Beautiful and delicate, I’ve had lemon verbena in blends but never on it’s own.

it is wonderful, especially if you can get it fresh 🙂

Translations for „Zitronenverbene“ in the German » English Dictionary (Go to English » German)

Zi · tro · nen · ver · be · ne NOUN f HORT

Are you missing a word, phrase or translation?

Submit a new entry.

No usage examples were found in the PONS Dictionary.

Examples from the Internet (not verified by PONS Editors)

Ayurvedische Kräuter- und Gewürzteemischung mit Gewürzextrakten.

Der würzige Duft und vollmundige Geschmack von Salbei und Oregano lassen, gemeinsam mit Zimt und Zitronenverbene , die Freuden eines sommerlichen Sonnenuntergangs erahnen.

Ayurvedic herb and spice infusion with spice extracts.

The spicy aroma and rich flavor of sage and oregano can, together with cinnamon and lemon verbena , imagine the joy of a summer sunset.

Ayurvedische Kräuter- und Gewürzteemischung.

YOGI TEA® Klarer Geist Tee verbindet die erdige Note von Ginko mit der Schärfe des Ingwers und der Frische der Zitronenverbene zu einem klassisch ayurvedischen Tee.

Ayurvedic herb and spice infusion.

YOGI TEA® Ginkgo combines the earthy note of ginkgo with the pungency of ginger and fresh lemon verbena to a classical Ayurvedic tea.

Ayurvedische Kräuter- und Gewürzteemischung.

YOGI TEA® Frauen Balance kombiniert Himbeerblätter, Zitronenverbene , Thymian und Oregano zu aromatischem Teegenuss.

Ayurvedic herb and spice infusion.

YOGI TEA® Women's Balance combines raspberry leaf, lemon verbena , thyme and oregano to aromatic tea enjoyment.

Pfefferminze, Pfefferminze *, 1 Tee Pyramide à 1,75 g einzeln aromageschützt kuvertiert in jeder Packung.

Zitronenverbene , Zitronenverbene *, 1 Tee Pyramide à 2,2 g einzeln aromageschützt kuvertiert in jeder Packung.

Peppermint, Peppermint *, each pack contains 1 tea pyramid à 1.75 g, individually wrapped to protect the tea ’s aroma.

Lemon verbena , Lemon verbena *, each pack contains 1 tea pyramid à 2.2 g, individually wrapped to protect the tea’s aroma.

Zitronenverbene , Tonmineralien, Glycolipide aus Weizen und Raps mit antibakterieller Wirkung, RINGANA wässrige Extraktmischung, Bartflechtenextrakt

Lemon verbena , clay minerals, glycolipids from wheat and rapeseed with an antibacterial effect, RINGANA aqueous extract mixture, and beard lichen extract.

Die Zitronenverbene anschlagen und mit den restlichen Zutaten auf Eis verrühren.

In die vorgekühlte Teekanne auf Eis abseihen und servieren.

Crush the lemon verbena and mix with the other ingredients and ice cubes in a glass.

Strain into the pre-chilled teapot over some ice cubes and serve.

Außerdem kann das Deo bei starkem Fußgeruch auch für die Füße verwendet werden.

Zitronenverbene , Tonmineralien, Glycolipide aus Weizen und Raps mit antibakterieller Wirkung, RINGANA wässrige Extraktmischung, Bartflechtenextrakt

Ich bin begeistert vom RINGANA Deo.

The deodorant can also be used against strong foot odor.

Lemon verbena , clay minerals, glycolipids from wheat and rapeseed with antibacterial effect, RINGANA aqueous extract mixture, beard lichen extract

I am excited about RINGANA deodorant.

Geruchsbindende und pflegende Aminosäuren spenden zudem intensiv Feuchtigkeit und wirken besonders beruhigend auf empfindliche Achselhaut.

Der spritzig-zitronige Duft aus Zitronenverbene und Lemongras wirkt zusätzlich erfrischend.

Morgens nach dem Duschen die Achseln mit zwei bis drei Pumpstößen besprühen.

Deodorizing and nurturing amino acids also provide intense moisture and have a particularly soothing effect on sensitive underarm skin.

The tangy, lemony scent from lemon verbena and lemon grass also has a refreshing effect.

Spray the underarms with two or three pumps in the morning, after showering.

New in the

PONS Online Dictionary

Hundreds of millions of

from the Internet!

Cooperation with

Discover over 1.3 million new entries in our English-French and English-Spanish Dictionaries.

Vocabulary collection

Online dictionary

PONS on Facebook

Copyright © 2001 - 2018 by PONS GmbH, Stuttgart. All rights reserved.

Links to further information

My favourites

You can suggest improvements to this PONS entry here:

Vocabulary trainer

How can I copy translations to the vocabulary trainer?

  • Collect the vocabulary that you want to remember while using the dictionary. The items that you have collected will be displayed under "Vocabulary List".
  • If you want to copy vocabulary items to the vocabulary trainer, click on "Import" in the vocabulary list.

Please note that the vocabulary items in this list are only available in this browser. Once you have copied them to the vocabulary trainer, they are available from everywhere.

New in the online dictionary - hundreds of millions of translated examples from the internet!

Unique: The editorially approved PONS Online Dictionary with text translation tool now includes a database with hundreds of millions of real translations from the Internet. See how foreign-language expressions are used in real life. Real language usage will help your translations to gain in accuracy and idiomaticity!

How do I find the new sentence examples?

Enter a word (“newspaper”), a word combination (“exciting trip”) or a phrase (“with all good wishes”) into the search box. The search engine displays hits in the dictionary entries plus translation examples, which contain the exact or a similar word or phrase.

This new feature displays references to sentence pairs from translated texts, which we have found for you on the Internet, directly within many of our PONS dictionary entries.

A click on the tab “Usage Examples” displays a full inventory of translations to all of the senses of the headword. Usage examples present in the PONS Dictionary will be displayed first.

  • image/svg+xml

These are then followed by relevant examples from the Internet.

Examples from the Internet (not verified by PONS Editors)

What are the advantages?

The PONS Dictionary delivers the reliability of a dictionary which has been editorially reviewed and expanded over the course of decades. In addition, the Dictionary is now supplemented with millions of real-life translation examples from external sources. So, now you can see how a concept is translated in specific contexts. You can find the answers to questions like “Can you really say … in German?” And so, you will produce more stylistically sophisticated translations.

Where do the “Examples from the Internet” come from?

The “Examples from the Internet” do, in fact, come from the Internet. We are able to identify trustworthy translations with the aid of automated processes. The main sources we used are professionally translated company, and academic, websites. In addition, we have included websites of international organizations such as the European Union. Because of the overwhelming data volume, it has not been possible to carry out a manual editorial check on all of these documents. So, we logically cannot guarantee the quality of each and every translation. This is why they are marked “not verified by PONS editors”.

What are our future plans?

We are working on continually optimizing the quality of our usage examples by improving their relevance as well as the translations. In addition, we have begun to apply this technology to further languages in order to build up usage-example databases for other language pairs. We also aim to integrate these usage examples into our mobile applications (mobile website, apps) as quickly as possible.

Food for Angels and Devils

Höllisch scharf oder himmlisch süß: Eine kulinarische Verführung

Zitronenverbene – Lemon Verbena

*scroll down for the english version*

Überall auf den heimischen Märkten und in vielen Gartencentern bekommt man zur Zeit Zitronenverbene. Neulich hat auch Zorra von kochtopf-1 umrühren darüber berichtet. Also habe ich mir auf eine gegönnt und ihr ein sonniges Plätzchen auf Balkonien gegeben. Noch ist sie recht klein, aber ich hoffe, dass sie gut wächst.

Nun habe ich überlegt, was man damit alles machen kann. Als Tee trinke ich sie schon seit Jahren, aber ansonsten? Hmmm. Eine Bekannte meinte, dass sie gut zu Obstsalaten schmeckt. Einfach ein paar Blätter mit etwas Zucker im Mörser zerkleinern. Klang so gut, dass ich es ausprobieren musste. Ich kann nur sagen, dass es super gut zu Obstsalaten passt 😉

Hier das Rezept:

2 halbe Melonen

Saft von einer Limette und Zitrone

3-4 Blätter Zitronenverbene

Zucker nach Bedarf

Das Obst putzen und in mundgerechte Stücke schneiden. Alles mit Zitronen- und Limettensaft vermischen. Zitronenverbene mit 1 TL Zucker im Mörser zerkleinern. Zu dem Obst geben. Probieren ob noch etwas Zucker fehlt und evtl. noch etwas dazugeben. Den Obstsalat für min. 1 Std. im Kühlschrank durchziehen lassen. So kann sich das feine Aroma der Zitronenverbene entfalten.

Everywhere in the domestic markets and in many garden centers you get lemon verbena right now. Recently also Zorra from kochtopf-1 umrühren reported on it. So I go myself one and gave it a sunny spot on my balcony. She is still quite small, but I hope it grow well.

Now I was wondering what you can do with it. I drink it as tea for years, but otherwise? Hmmm. A friend said that it tastes great on fruit salads. Just a few leaves crushed with some sugar in a mortar. Sounded so good that I had to try it. I can only say that it goes very well with fruit salads 😉

Here is the recipe:

Juice of one lime and lemon

3-4 leaves of lemon verbena

Sugar as needed

Clean the fruits and cut into bite-sized pieces. Mix everything with lemon and lime juice. Crush lemon verbena with 1 teaspoon sugar in a mortar. Give it to the fruits. Try if there is some sugar missing and maybe add some more. The fruit salad should go for min. 1 hour in the refrigerator. This allows the delicate aroma of lemon verbena to unfold.

Traduzioni di „Zitronenverbene“ nel dizionario tedesco » inglese (Vai a inglese » tedesco)

Zi · tro · nen · ver · be · ne SOST f HORT

Hai notato l'assenza di una voce, una locuzione o una traduzione?

Inserisci una nuova voce.

Nessun esempio presente nel dizionario PONS.

Esempi dal web (non verificati dalla Redazione di PONS)

Ayurvedische Kräuter- und Gewürzteemischung mit Gewürzextrakten.

Der würzige Duft und vollmundige Geschmack von Salbei und Oregano lassen, gemeinsam mit Zimt und Zitronenverbene , die Freuden eines sommerlichen Sonnenuntergangs erahnen.

Ayurvedic herb and spice infusion with spice extracts.

The spicy aroma and rich flavor of sage and oregano can, together with cinnamon and lemon verbena , imagine the joy of a summer sunset.

Ayurvedische Kräuter- und Gewürzteemischung.

YOGI TEA® Klarer Geist Tee verbindet die erdige Note von Ginko mit der Schärfe des Ingwers und der Frische der Zitronenverbene zu einem klassisch ayurvedischen Tee.

Ayurvedic herb and spice infusion.

YOGI TEA® Ginkgo combines the earthy note of ginkgo with the pungency of ginger and fresh lemon verbena to a classical Ayurvedic tea.

Ayurvedische Kräuter- und Gewürzteemischung.

YOGI TEA® Frauen Balance kombiniert Himbeerblätter, Zitronenverbene , Thymian und Oregano zu aromatischem Teegenuss.

Ayurvedic herb and spice infusion.

YOGI TEA® Women's Balance combines raspberry leaf, lemon verbena , thyme and oregano to aromatic tea enjoyment.

Pfefferminze, Pfefferminze *, 1 Tee Pyramide à 1,75 g einzeln aromageschützt kuvertiert in jeder Packung.

Zitronenverbene , Zitronenverbene *, 1 Tee Pyramide à 2,2 g einzeln aromageschützt kuvertiert in jeder Packung.

Peppermint, Peppermint *, each pack contains 1 tea pyramid à 1.75 g, individually wrapped to protect the tea ’s aroma.

Lemon verbena , Lemon verbena *, each pack contains 1 tea pyramid à 2.2 g, individually wrapped to protect the tea’s aroma.

Zitronenverbene , Tonmineralien, Glycolipide aus Weizen und Raps mit antibakterieller Wirkung, RINGANA wässrige Extraktmischung, Bartflechtenextrakt

Lemon verbena , clay minerals, glycolipids from wheat and rapeseed with an antibacterial effect, RINGANA aqueous extract mixture, and beard lichen extract.

Die Zitronenverbene anschlagen und mit den restlichen Zutaten auf Eis verrühren.

In die vorgekühlte Teekanne auf Eis abseihen und servieren.

Crush the lemon verbena and mix with the other ingredients and ice cubes in a glass.

Strain into the pre-chilled teapot over some ice cubes and serve.

Außerdem kann das Deo bei starkem Fußgeruch auch für die Füße verwendet werden.

Zitronenverbene , Tonmineralien, Glycolipide aus Weizen und Raps mit antibakterieller Wirkung, RINGANA wässrige Extraktmischung, Bartflechtenextrakt

Ich bin begeistert vom RINGANA Deo.

The deodorant can also be used against strong foot odor.

Lemon verbena , clay minerals, glycolipids from wheat and rapeseed with antibacterial effect, RINGANA aqueous extract mixture, beard lichen extract

I am excited about RINGANA deodorant.

Geruchsbindende und pflegende Aminosäuren spenden zudem intensiv Feuchtigkeit und wirken besonders beruhigend auf empfindliche Achselhaut.

Der spritzig-zitronige Duft aus Zitronenverbene und Lemongras wirkt zusätzlich erfrischend.

Morgens nach dem Duschen die Achseln mit zwei bis drei Pumpstößen besprühen.

Deodorizing and nurturing amino acids also provide intense moisture and have a particularly soothing effect on sensitive underarm skin.

The tangy, lemony scent from lemon verbena and lemon grass also has a refreshing effect.

Spray the underarms with two or three pumps in the morning, after showering.

NOVITÀ su PONS

Centinaia di milioni di esempi di traduzione

provenienti da Internet!

Lista vocaboli

Dizionario online

Casa editrice

PONS su Facebook

Copyright © 2001 - 2018 di PONS GmbH, Stuttgart. Tutti i diritti riservati.

Collegamenti esterni

I miei preferiti

Qui puoi annotare un errore o proporre un miglioramento per questa voce PONS:

Trainer lessicale

Come posso esportare le traduzioni nel trainer lessicale?

  • Raccogli i vocaboli più interessanti mentre utilizzi il dizionario. I vocaboli salvati appariranno nel widget 'Lista vocaboli'
  • Per esportare i vocaboli nel trainer lessicale, clicca su 'Importa i vocaboli' nella lista dei vocaboli

Ricorda che la lista dei vocaboli viene salvata soltanto sul tuo browser. Una volta esportata nel trainer lessicale, sarà disponibile su tutti i dispositivi.

New in the online dictionary - hundreds of millions of translated examples from the internet!

Unique: The editorially approved PONS Online Dictionary with text translation tool now includes a database with hundreds of millions of real translations from the Internet. See how foreign-language expressions are used in real life. Real language usage will help your translations to gain in accuracy and idiomaticity!

How do I find the new sentence examples?

Enter a word (“newspaper”), a word combination (“exciting trip”) or a phrase (“with all good wishes”) into the search box. The search engine displays hits in the dictionary entries plus translation examples, which contain the exact or a similar word or phrase.

This new feature displays references to sentence pairs from translated texts, which we have found for you on the Internet, directly within many of our PONS dictionary entries.

A click on the tab “Usage Examples” displays a full inventory of translations to all of the senses of the headword. Usage examples present in the PONS Dictionary will be displayed first.

  • image/svg+xml

These are then followed by relevant examples from the Internet.

Esempi dal web (non verificati dalla Redazione di PONS)

What are the advantages?

The PONS Dictionary delivers the reliability of a dictionary which has been editorially reviewed and expanded over the course of decades. In addition, the Dictionary is now supplemented with millions of real-life translation examples from external sources. So, now you can see how a concept is translated in specific contexts. You can find the answers to questions like “Can you really say … in German?” And so, you will produce more stylistically sophisticated translations.

Where do the “Examples from the Internet” come from?

The “Examples from the Internet” do, in fact, come from the Internet. We are able to identify trustworthy translations with the aid of automated processes. The main sources we used are professionally translated company, and academic, websites. In addition, we have included websites of international organizations such as the European Union. Because of the overwhelming data volume, it has not been possible to carry out a manual editorial check on all of these documents. So, we logically cannot guarantee the quality of each and every translation. This is why they are marked “not verified by PONS editors”.

What are our future plans?

We are working on continually optimizing the quality of our usage examples by improving their relevance as well as the translations. In addition, we have begun to apply this technology to further languages in order to build up usage-example databases for other language pairs. We also aim to integrate these usage examples into our mobile applications (mobile website, apps) as quickly as possible.

Facebook

Gourveine Verveine- / Zitronenverbene Tee сейчас здесь: Messe Stuttgart.

GOURVEINE erhielt den „eat healty Award 2017“ für die Kategorie Heissgetränke im Rahmen der Veggie & free from Messe in Stuttgart am 25. November 2017 für den in der Ortenau (gegenüber von Straßburg) produzierten DEMETER Verveine Ganzblatt Tee.

Dieser Preis anerkennt unser Konzept,…

Gourveine Verveine- / Zitronenverbene Tee

Liebe Verveine Fans und GOURVEINE Freunde,

Unser GOURVEINE-Shop wird nochmals umgebaut !

Während der Umbauphase könnt Ihr gerne per Email (info@gourveine .org), per Fax (07808-431 7621) oder per Telefon (07808-911169) bestellen.

Wir beeilen uns - Gabriele Stoll

Gourveine Verveine- / Zitronenverbene Tee поделился(-ась) фото Brooke & Shoals Deutschland.

Liebe Kunden. Weitersagen! Bei unserem zukünftigen Partner für schöne Düfte Brooke & Shoals gibt es bis Sonntag jeden Tag etwas zu gewinnen!

Brooke & Shoals Deutschland

Wow. Das macht wirklich Spaß mit Euch. Danke!

Die erste Runde ist somit abgeschlossen. Wer gewonnen hat erfahrt Ihr morgen.

Jetzt startet der 2. Tag:

Hier ein Update: Wir haben den Modus etwas verändert: Gewinnen kann jeder, der "auf gefällt mir" klickt und einen Kommentar hinterlässt.

Страница « Gourveine Verveine- / Zitronenverbene Tee» добавила мероприятие.

Spätsommerliche r Bauernmarkt bei schönem spätsommerliche m Wetter.

Decken Sie sich für die herbstliche Teezeit mit unserem hervorragenden BIO Verveine Tee von unserem Produktionspart ner in Spanien ein.

Entdecken Sie an meinem Stand noch die eine oder andere Köstlichkeit und Anregung.

Was ist Zitronenverbene Tee?

Zitronenverbene Tee wird aus den Blättern und Blüten der Aloysia citrodora, einem kleinen mehrjährige Strauch Chile, Peru und Argentinien, die auch unter den gebräuchlichen Namen von Eisenkraut, Eisenkraut, Zitronenstrauch und Louisa Kraut ist bekannt. Da die verschiedenen Namen vermuten lassen, die Anlage verfügt über eine starke zitronenartigen Duft mit einem Geschmack vergleichbar mit Lakritze mit Minze geschnürt. Als solcher hat dieses Kraut eine lange Geschichte der Verwendung in der Parfümerie, vor allem bei der Herstellung der klassischen Eau de Cologne. In vielen Regionen der Welt, ist der Zitronenverbene auch bei der Herstellung von alkoholischen Getränken und Würzen von Fisch und Geflügel, Gelees, Puddings und Sorbets eingesetzt.

Während Zitronenverbene hat eine lange Geschichte der Verwendung in Südamerika wurde das Kraut in Europa nicht bekannt, bis die spanische führte sie nach England in den 1600er Jahren. Seitdem das Kraut wurde weithin als Gewürz angebaut und das ätherische Öl von Eisenkraut zu produzieren. Die Blätter und Blütenspitzen werden gesammelt, um als Tee ziehen lassen. In einigen Teilen Europas, insbesondere in Frankreich, bleibt Zitronenverbene Tee ein beliebtes Getränk, das warme und kalte serviert wird.

Neben der Verleihung eines Scheidungs ​​Aroma und Geschmack, gibt es viele gesundheitliche Vorteile mit Trinkwasser Zitronenverbene Tee verbunden. Traditionelle medizinische Anwendungen sind die Reduzierung Fieber und Husten. Das Kraut wird auch geglaubt, krampflösende Eigenschaften zu besitzen und wird verwendet, um die Symptome von Asthma und Muskelkrämpfe, auch zu Irritationen des Magens und des Dickdarms im Zusammenhang zu behandeln. Zitronenverbene Tee ist auch angeblich, mildes Beruhigungsmittel und entzündungshemmende Wirkung haben und wird verwendet, um sich zu entspannen das Nervensystem und lindern Juckreiz der Haut.

Unter pflanzliche Heilmittel, stellt Zitronenverbene eines der wenigen medizinischen pflanzlichen Stoffen nicht in Kapselform gefunden. Dies ist wahrscheinlich, weil die flüchtigen Öle in der Anlage werden im allgemeinen als wirksamer als andere auf Grund der Anwesenheit von Kampfer. Darüber hinaus beschränkt sich die Europäische Union die Verwendung von Eisenkraut ätherisches Öl als Duftinhaltsstoff. Direkte Anwendung des ätherischen Öls auf die Haut ist bekannt, Lichtempfindlichkeit, aber auch Kontaktdermatitis verursachen bei manchen Menschen zu erhöhen.

Verbena Öle schließen l-Limonen, Borneol, Nerol, Geraniol, Dipenten, Methylheptenon und andere Agenten. Zitronenverbene Tee, jedoch wird aus den Blättern und Blüten der Pflanze, die eine geringere Konzentration dieser Bestandteile aufweist. Der Tee wird durch Einweichen ¼ Teelöffel (1 ml) frischem Material oder 2 TL (10 ml) getrocknete Blätter und Blüten in einer Tasse (225 ml) kochendem Wasser für 5 Minuten und dann Pressen hergestellt. Honig zugesetzt werden, um zu versüßen, falls gewünscht.

  • Es gibt viele gesundheitliche Vorteile mit Trinkwasser Zitronenverbene Tee verbunden.
  • Eisenkraut Blumen in Farbe von weiß bis violett variieren, während die Blätter sind sägezahnförmige.

Facebook

Gourveine Verveine- / Zitronenverbene Tee сейчас здесь: Messe Stuttgart.

GOURVEINE erhielt den „eat healty Award 2017“ für die Kategorie Heissgetränke im Rahmen der Veggie & free from Messe in Stuttgart am 25. November 2017 für den in der Ortenau (gegenüber von Straßburg) produzierten DEMETER Verveine Ganzblatt Tee.

Dieser Preis anerkennt unser Konzept,…

Gourveine Verveine- / Zitronenverbene Tee

Liebe Verveine Fans und GOURVEINE Freunde,

Unser GOURVEINE-Shop wird nochmals umgebaut !

Während der Umbauphase könnt Ihr gerne per Email (info@gourveine .org), per Fax (07808-431 7621) oder per Telefon (07808-911169) bestellen.

Wir beeilen uns - Gabriele Stoll

Gourveine Verveine- / Zitronenverbene Tee поделился(-ась) фото Brooke & Shoals Deutschland.

Liebe Kunden. Weitersagen! Bei unserem zukünftigen Partner für schöne Düfte Brooke & Shoals gibt es bis Sonntag jeden Tag etwas zu gewinnen!

Brooke & Shoals Deutschland

Wow. Das macht wirklich Spaß mit Euch. Danke!

Die erste Runde ist somit abgeschlossen. Wer gewonnen hat erfahrt Ihr morgen.

Jetzt startet der 2. Tag:

Hier ein Update: Wir haben den Modus etwas verändert: Gewinnen kann jeder, der "auf gefällt mir" klickt und einen Kommentar hinterlässt.

Страница « Gourveine Verveine- / Zitronenverbene Tee» добавила мероприятие.

Spätsommerliche r Bauernmarkt bei schönem spätsommerliche m Wetter.

Decken Sie sich für die herbstliche Teezeit mit unserem hervorragenden BIO Verveine Tee von unserem Produktionspart ner in Spanien ein.

Entdecken Sie an meinem Stand noch die eine oder andere Köstlichkeit und Anregung.

Food for Angels and Devils

Höllisch scharf oder himmlisch süß: Eine kulinarische Verführung

Tagged with zitronenverbene

Pfirsich Zitronenverbene Konfitüre

Das letzte Wochenende war ich mal wieder bei meinen Eltern und durfte alle Kochbücher mitnehmen, die meine Mutter nicht mehr braucht und die ich unbedingt haben will. Darunter war u.a. auch das Buch von der französichen Marmeladenqueen Christine Ferber “Mes confitures”. In dem Buch hat es wunderbare Konfitüren, mal etwas exotisch, mal ganz klassisch. Christine arbeitet auch ohne Gelierzucker, was ich sehr mag.

Auf Balkonien habe ich eine Zitronenverbene stehen und so hatte ich sehr schnell die erste Konfitüre, die ich unbedingt probieren wollte. Weisse Pfirsiche mit dieser besagten Zitronenverbene sollte es als Konfitüre geben. Zumal es zur Zeit sehr viel Fallobst auf dem Markt gibt.

1,3 kg weisse Pfirische (ich hatte auch ein paar gelbe dabei) – sollte 1 kg Fruchtfleisch ergeben

Schale und Saft von einer unbehandelten Zitrone (Schale reiben oder fein schneiden)

6 Zweige Zitronenverbene

20 Blätter Zitronenverbene, in feine Streifen geschnitten

Die Pfirsiche mit heissem Wasser übergiessen und häuten. Danach das Fleisch in nicht zu grosse Stücke schneiden und 1 kg davon abwiegen. Das Fruchtfleisch mit Zucker, Zitronensaft und -schale und den Zweigen Zitronenverbene in einem Topf vermischen. Abdecken und an einem kühlen Ort 8-12 Std ziehen lassen (gerne über Nacht).

Die Masse in ein Sieb geben und den Saft auffangen. Die Zweige der Zitronenverbene aus dem Fruchtfleisch fischen und entsorgen. Den Saft auf 105°C erhitzen und dann das Fruchtfleisch dazugeben. Alles 5 Minuten sprudelnd kochen lassen. Wer will kann die Konfitüre leicht pürieren. Ein paar Stücke Pfirsich dürfen in der Konfitüre bleiben. Am Schluss die Zitronenverbenenstreifen unterheben und die Masse in vorbereitete Gläser einfüllen. Den Deckel auf die Gläser schrauben und die Gläser für min 5 Minuten auf den Kopf stellen.

Fertig ist eine super feine Konfitüre 😉

Zitronenverbene – Lemon Verbena

*scroll down for the english version*

Überall auf den heimischen Märkten und in vielen Gartencentern bekommt man zur Zeit Zitronenverbene. Neulich hat auch Zorra von kochtopf-1 umrühren darüber berichtet. Also habe ich mir auf eine gegönnt und ihr ein sonniges Plätzchen auf Balkonien gegeben. Noch ist sie recht klein, aber ich hoffe, dass sie gut wächst.

Nun habe ich überlegt, was man damit alles machen kann. Als Tee trinke ich sie schon seit Jahren, aber ansonsten? Hmmm. Eine Bekannte meinte, dass sie gut zu Obstsalaten schmeckt. Einfach ein paar Blätter mit etwas Zucker im Mörser zerkleinern. Klang so gut, dass ich es ausprobieren musste. Ich kann nur sagen, dass es super gut zu Obstsalaten passt 😉

Hier das Rezept:

2 halbe Melonen

Saft von einer Limette und Zitrone

3-4 Blätter Zitronenverbene

Zucker nach Bedarf

Das Obst putzen und in mundgerechte Stücke schneiden. Alles mit Zitronen- und Limettensaft vermischen. Zitronenverbene mit 1 TL Zucker im Mörser zerkleinern. Zu dem Obst geben. Probieren ob noch etwas Zucker fehlt und evtl. noch etwas dazugeben. Den Obstsalat für min. 1 Std. im Kühlschrank durchziehen lassen. So kann sich das feine Aroma der Zitronenverbene entfalten.

Everywhere in the domestic markets and in many garden centers you get lemon verbena right now. Recently also Zorra from kochtopf-1 umrühren reported on it. So I go myself one and gave it a sunny spot on my balcony. She is still quite small, but I hope it grow well.

Now I was wondering what you can do with it. I drink it as tea for years, but otherwise? Hmmm. A friend said that it tastes great on fruit salads. Just a few leaves crushed with some sugar in a mortar. Sounded so good that I had to try it. I can only say that it goes very well with fruit salads 😉

Here is the recipe:

Juice of one lime and lemon

3-4 leaves of lemon verbena

Sugar as needed

Clean the fruits and cut into bite-sized pieces. Mix everything with lemon and lime juice. Crush lemon verbena with 1 teaspoon sugar in a mortar. Give it to the fruits. Try if there is some sugar missing and maybe add some more. The fruit salad should go for min. 1 hour in the refrigerator. This allows the delicate aroma of lemon verbena to unfold.

Liz Collet's Espresso Cup & Chocolat

Passionated 4 Espresso and Coffee – Step in and Take a Cup of Coffee ?

Tagged with Austernpilze mit Zitronenverbene

Zitronenverbenen – anregende Alternative zu Kaffee?

Zitronenverbenentee © Liz Collet

Tuesday's Tea Time 4 Two - Gerahmt Black © Liz Collet

Kennen Sie interessante Tee- oder Kaffeeprodukte? Dann senden Sie mir gern Ihren Tipp an Sandmuschelchen[at]aol.com.

Sie sind selbst Hersteller oder verkaufen Kaffee- oder Tee-Produkte, Geräte, Zubehör oder Porzellan oder andere Produkte rund um den Genuss von Tee und Kaffee? Gerne können Sie mir Muster zur Verfügung stellen, um diese hier ausprobieren und darüber schreiben und gern auch mit Fotos davon berichten zu können. Anschrift und Kontaktdaten finden Sie im Impressum. Ich freue mich auf Ihre E-Mail zur Abstimmung der Details bitte vor Zusendung Ihrer Produkte.

Liz Collet’s Collection

This slideshow requires JavaScript.

Daily – Click @ Picture, please!

Passion for Espresso & Macarons © Liz Collet

Zitronenverbene tee

Tuesday, July 8, 2014

Blackberry Bundt with Lemon Verbena - Brombeer-Gugelhupf mit Zitronenverbene

  • 125 grams of fresh blackberries
  • 160 grams plain (AP) flour
  • 1 ½ tsp baking powder
  • a pinch of fine sea salt
  • ½ vanilla bean
  • 125 grams unsalted butter, room temperature
  • 120 grams superfine (caster) sugar
  • 60 ml milk, room temperature
  • 3 tbsps fresh lemon verbena leaves, finely chopped
  • 50 grams powdered sugar
  • 1 ½ tbsps cream (or milk)
  • some blackberry juice (to get a lovely light purple hue for the icing)

  • 125 Gramm frische Brombeeren
  • 160 Gramm Weizenmehl
  • 1 ½ TL Backpulver
  • eine Prise feines Meersalz
  • ½ Vanilleschote
  • 125 Gramm Butter, ungesalzen, Zimmertemperatur
  • 120 Gramm feinster Backzucker
  • 2 Eier (L), Freiland oder Bio
  • 60 ml Milch, Zimmertemperatur
  • 3 TL frische Zitronenverbene, feingehackt

Zutaten für den Guss

  • 50 Gramm Puderzucker
  • 1 ½ EL Sahne (oder Milch)
  • ein wenig Brombeersaft (wenn man einen hell-violetten Guss macht)

  1. Butter and flour a small Bundt cake pan (750 ml capacity). Pre-heat oven to 175 degrees Celsius (150 degrees convection) which is 350 degrees Fahrenheit.
  2. Sort through and clean the blackberries.
  3. In a medium bowl, whisk together the flour, baking powder and salt.
  4. Using a small kitchen knife, split the vanilla bean half and scrape out the seeds with the back of the knife.*
  5. In a medium bowl, using your mixer, cream together the butter, sugar and the vanilla seeds.This will take about 5 minutes. Add the eggs one at a time and continue to mix until well combined.This will take about 30 seconds per egg.
  6. To the butter mixture add the finely chopped lemon verbena leaves and mix briefly, just until combined.
  7. Add flour and milk alternatively to the butter mixture. Starting and ending with the flour. Mix just until combined.
  8. To the prepared Bundt pan add half the batter, then the blackberries and the remaining batter.
  9. Bake for about 40 minutes or until cake pulls away from the sides of the pan and a wooden skewer inserted into the center of the cake comes out with only dry crumbs attached.
  10. Let the baked cake cool for about 10 minutes in the cake pan on a wire rack. Then carefully invert the cake onto a wire rack and let cool completely.
  11. For the icing, in a medium bowl, whisk together the powdered sugar, cream and blackberry juice until you have a pourable consistency. Add a little extra cream if the mixture is too thick. The icing should drip down the sides of the cake. Add a few blackberries for decoration.
  1. Eine kleine Gugelhupfform (750 ml Inhalt) gründlich fetten und mit Mehl ausstäuben. Backofen vorheizen (E-Herd: 175 °C/ Umluft: 150 °C).
  2. Brombeeren verlesen
  3. In einer Schüssel das Mehl mit dem Backpulver mischen.
  4. Die halbe Vanilleschote längs aufschneiden und das Vanillemark mit dem Messerrücken herauskratzen.*
  5. Butter, Zucker und das Vanillemark in eine Schüssel geben und mit den Quirlen des Handrührers mindesten 5 Minuten schaumig schlagen. Eier einzeln jeweils 1⁄2 Min. unterrühren.
  6. Die fein gehackte Zitronenverbene dazu geben und nur kurz unterrühren.
  7. Mehl und Milch abwechselnd zugeben. Mit dem Mehl beginnen und enden. Jeweils nur kurz unterrühren.
  8. Den Teig abwechselnd mit den Brombeeren in die Backform füllen und glatt streichen.
  9. Im heißen Ofen bei 175 Grad auf dem Rost im unteren Ofendrittel zirka 40 Minuten backen, zur Sicherheit eine Holzstäbchenprobe machen. Bleibt kein Teig haften, Kuchen herausnehmen.
  10. Den Kuchen 10 Minuten in der Form auskühlen lassen, dann vorsichtig aus der Form auf ein Kuchengitter stürzen, auskühlen lassen.
  11. Für den Guss, in einer mittelgroßen Schüssel den Puderzucker, Sahne und Brombeersaft zu einem glatten Guss verrühren. Nach Bedarf den Guss mit etwas mehr Sahne verdünnen. Den Guss über den Kuchen verteilen. Dabei an den Seiten des Kuchens herunter tropfen lassen. Einige Brombeeren auf den Guss verteilen.

32 comments:

You had me on Blackberry, Honey.

Exquisite. Lush. Colorful. Summery.

This pretty much has it all. xx LOVE from MN.

Dear Kim, blackberries are quite fabulous indeed - deep, dark burgundy color, earthy, yet tart taste and paired with citrussy lovely lemon verbena from the garden and some wonderfully sweet vanilla, this cake is quite a summery treat!

Thank you for your kind words, my dear!

Hi Andrea, this is a wonderful cake that screams summer, love your presentation. I used to have a huge verbena plant, almost like a small tree, last winter it got a little too cold and it did not make it. Oh how I miss the lovely smell.

Cheri, thank you very much - the smell of lovely lemon verbena is impossible to beat - you are absolutely right! And it is just wonderful in baked goods, not only as a tea.

So pretty Andrea. I just stopped at a farm stand and couldn't resist buying a big carton of blackberries. We had them for breakfast but I was thinking of something sweet. This is perfect, it looks so. good!

Dear Chris, blackberries have a short season and a very short shelf life, so I also always buy extra for munching on while baking a cake with them - thank you for your comment.

I couldn't think of a more delicious combination of flavors - so perfect blackberry's and lemon verbena - I have verbena growing in the garden - just have to find the blackberries!

Mary, lemon verbena is just one of the very best culinary herbs to plant among the other ones in the garden - it grows so well alongside rosemary, thmye and co. - and this cake is certainly worth making - you can easily double the recipes and increase baking time by 20 minutes for a 12-cup capacity bundt.

Wow Andrea, such a beautiful bundt cake. I love the filling in it. I have never used lemon verbena. and would love to try it in my cooking.

Thanks for this wonderful recipe. have a great week dear :D

Juliana, nice to hear from you - yes, it is a lovely little cake that ´s perfect for summertime baking - thank you for the comment.

Gorgeous photos of your bundt cake, just love the sharp images. makes the cake looks so real and tempting regretfully, I have not seen this lemon verbena around here so would not be able to try it.

Jeannie, lemon verbena is a very common herb around the world and this shrub grows easily - in case you would actually want to make this bundt, you can always replace the lemon verbena with grated peel from one organic lemon or use the zest of an organic lime if you like the little green specks in the batter.

Did you change the look for your blog? I think it's a very suttle change, but I love it! I also like how you make it bilingual! Der Kuchen sieht auch total lecker aus. Ich backe nicht so oft, normalerweise nur Plätzchen, weil ich einfach keine gute Bäckerin bin ;). Schöne Fotos wie immer übrigens :).

Oh, wie schön, ein deutsch-englischer Kommentar für meinen deutsch-englisch Blogeintrag! Also, das Format ist zweisprachig für meine eigenen Posts und für die FFwD (French Fridays with Dorie) Gruppe und den CCC (Cottage Cooking Club) auf englisch - weil mir leider die Zeit fehlt, alle Posts zu übersetzen. Ab er ich gebe mir Mühe. lieben Dank für deinen tollen Kommentar und ganz herzlichen Glückwunsch nochmals zu deinem tollen Buch! Respekt!

Gorgeous photos of the bundt cake! Cant really get away with any berry recipes. I am back into form Andrea.. had a good four week break with family and friends and hope to catch up with all your posts regularly :)

Good to see you are back at blogging - hope you had a wonderful time with family and friends and will share many great recipes with us soon.

This is such a beautiful cake, Andrea! We picked fresh berries in Oregon, and I wish I could have brought some home to make this. I love the thought of the sweet berries paired with the lemon verbena. Thank you for sharing!

Monet, a nice teatime cake - no difficult to make at all and a delcious way to use those wonderful blackberries that can sometimes be hard to find in markets - that seems to be mostly due to the fact that they have such a short shelf life.

What a luscious looking bundt cake, Andrea! I have never used blackberries in baking, only eating out of hand or in a fruit salad. I must remember this - sounds amazing.

Cathleen, the time just seemed right to be baking a few summery cakes this week - lost of delicious veg available atthe farmers´ markets but also lots of different and absolutely amazing berries that always seem to beg to be turned into a sweet little dessert.

Liebe Andrea, wieder einmal tolle Fotos und ein tolles Rezept! Leider habe ich gestern alle Himbeeren zu Marmelade verkocht, sonst hätte ich den Kuchen vielleicht mit Himbeeren gebacken. So werde ich am Wochenende Blackberries auf der Farm pflücken und dann die Familie mit dem Kuchen überraschen. Meine neues Lemonverbenapflaenzchen hat noch nicht viele Blätter, der grosse Busch ist leider im Winter erfroren. Danke!

Liebe Wally, wie schön, dass dir der Kuchen gefällt - lässt sich selbstverständlich auch mit Himbeeren oder Blaubeeren backen und schmeckt auch ganz ausgezeichnet wenn man etwas Bio-Zitronenabrieb zu dem Teig gibt (anstatt der Verbene).

Herzlichen Dank für deinen lieben Kommentar und viel Sommer-Grüße,

This much be THE most perfect of all bundt cakes! We have fresh blackberries at the market and I must make this soon, especially as I know have lemon verbena! Viel Dank für das Geben uns dieses wunderbaren Rezepts!

Dear Andrea - I just noticed that you say the oven is at 175° Fahrenheit. Should that be 350°F?

Dear David, thanks for the eagle eye - the correction has been made! That what happens when I am in an English state of mind while writing the English translation of the recipe! Fahrenheit is all I can think about!

David, you will love this cake - a small summertime treat with wonderful blackberries and lemon verbena - love baking seasonally. Thank you so much for the comment - if you do get a chance to bake this, please let me know how it turned out!

Lieben Dank und ganz herzliche Grüße!

I am baking it today! My lemon verbena is young so I might need to augment the leaves with lemon zest. I hope that works! I will let you know how it works out! Liebe Gruße! David

Dear Andrea - I am sorry it has taken me so ling to write back! We absolutely love the cake - I used a savarin mould to bake it as I didn't have a small bundt pan. Our guest, who was raised by a German mother, said the cake immediately took him back to his childhood. He had three pieces! I did have enough verbena to make the cake, too. This will go into our regular rotation of cakes. Oh, and I used a bit too much blackberry juice when making the icing so it was VERY purple and very tasty! Liebe Grüße und vielen Dank!

Dear David, I could not have asked for a more wonderful compliment/comment than this one! Thank you, dear friend - I am thrilled that the cake was received so well.

P.S.: If you did take a picture, I would love to post it on my FB page, please!

Of course I took pictures! :) I will send you a few on Facebook, although I forgot to take one once it was cut! We all ate it too quickly!

Wow, I don't think I've ever tried anything with lemon verbena, sounds delicious in combination with the blackberries! I've always thought that berries and lemon are a natural combination. This bundt looks delicious. I love your photos Andrea, they are always so gorgeously relaxing and natural, wish I could be sitting at that table!

Laura, with all that lemon verbena growing out of control in the garden plus it being one of our favorite summer time herbs - adding it to a cake batter seems like a delicious must for me every July - it lends a wonderful lemony taste without overpowering the blackberries, nice, really nice and quite worth your while if you get a chance to make it.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...