среда, 13 декабря 2017 г.

balzac_kaffee

Balzac kaffee

Balzacs Kaffee

"Sie lesen Balzac?"

"Nein, ich kenne ihn nur vom Hörensagen", sagte er. "Ist es deshalb? "

"Nein", sagte ich, "ich kann Balzac nicht ausstehen, außerdem trank er bis zu achtzig Tassen am Tag. Auch war es kein ordinärer Kaffee, sondern ein persönliches Gemisch, bestehend aus Yellow Bourbon, recht fruchtig und süß, Blue Mountain, sozusagen der König aller Kaffeesorten, den man auch Martinique nennt, und Mokka – nicht das Getränk, sondern die Kaffeesorte Mokka, was ja nicht dasselbe ist. Wenn Sie das mal probiert haben, schnappen Sie über, denn schon Martinique oder Bourbon einzeln zubereitet sind ein Erlebnis. Das ist Balzacs Vermächtnis, von dem kaum einer etwas weiß."

"Und woher wissen Sie das?"

"Ich sage es Ihnen: von Léon Gozlan und seinem Buch Balzac en pantoufles."

"Ich dachte, Sie mögen Balzac nicht."

"Nicht, was er so geschrieben hat", sagte ich, "aber ich mag seinen Kaffee, die Art, wie er seine Sucht zelebrierte und sie mit den Mühen des Genusses verband. Sie können, wenn Sie Kaffee mögen, doch nicht ernsthaft in ein deutsches Geschäft gehen und sich eine Tüte von irgendeinem Zeug kaufen. Das ist ja beinahe so schlimm, wie das, was die Italiener saufen!"

"Ja, ja, denken Sie nur! Jetzt wissen Sie es besser! Italiener haben keine Ahnung von Kaffee, die trinken jeden Dreck, der völlig verbrannt und schwarz ist."

"Aber sie haben guten Wein!"

"Mag vorkommen. Was sie aber wirklich haben sind schöne Erdbeben."

Balzac kaffee

Balzacs Kaffee

"Sie lesen Balzac?"

"Nein, ich kenne ihn nur vom Hörensagen", sagte er. "Ist es deshalb? "

"Nein", sagte ich, "ich kann Balzac nicht ausstehen, außerdem trank er bis zu achtzig Tassen am Tag. Auch war es kein ordinärer Kaffee, sondern ein persönliches Gemisch, bestehend aus Yellow Bourbon, recht fruchtig und süß, Blue Mountain, sozusagen der König aller Kaffeesorten, den man auch Martinique nennt, und Mokka – nicht das Getränk, sondern die Kaffeesorte Mokka, was ja nicht dasselbe ist. Wenn Sie das mal probiert haben, schnappen Sie über, denn schon Martinique oder Bourbon einzeln zubereitet sind ein Erlebnis. Das ist Balzacs Vermächtnis, von dem kaum einer etwas weiß."

"Und woher wissen Sie das?"

"Ich sage es Ihnen: von Léon Gozlan und seinem Buch Balzac en pantoufles."

"Ich dachte, Sie mögen Balzac nicht."

"Nicht, was er so geschrieben hat", sagte ich, "aber ich mag seinen Kaffee, die Art, wie er seine Sucht zelebrierte und sie mit den Mühen des Genusses verband. Sie können, wenn Sie Kaffee mögen, doch nicht ernsthaft in ein deutsches Geschäft gehen und sich eine Tüte von irgendeinem Zeug kaufen. Das ist ja beinahe so schlimm, wie das, was die Italiener saufen!"

"Ja, ja, denken Sie nur! Jetzt wissen Sie es besser! Italiener haben keine Ahnung von Kaffee, die trinken jeden Dreck, der völlig verbrannt und schwarz ist."

"Aber sie haben guten Wein!"

"Mag vorkommen. Was sie aber wirklich haben sind schöne Erdbeben."

Balzac Cafè

Coffee, books, food, music and bar.

Balzac Cafè (una nueva página en la historia del café en México)

Balzac Cafè se presenta en México como un nuevo concepto en un contexto diferente.

Trayendo el café de la selva a la mesa de un café donde por las tardes puedes leer un libro y escuchar buena música y por las noches puedes pasar un agradable rato en el bar probando una gran variedad de bebidas donde el elemento principal es el café y pasar así un agradable rato en compañía de los amigos.

¿Qué hacer en Balzac cafè?

*Jugar juegos de mesa

*Probar selección de bebidas bar.

Un café/bar dirigido a jóvenes que deseen hacer tarea después de la escuela o pasar un momento agradable con bebidas de excelente calidad y buena música después de las puestas del sol.

De México para el mundo.

El café llegó a México hace más de 200 años, entrando por Veracruz desde Cuba. Durante el Porfiriato, la cafeticultura creció de manera importante en grandes fincas especializadas, para posteriormente convertirse en una actividad de pequeños productores, en su mayoría de origen indígena.

Hoy México ocupa el 9º lugar como productor de café verde, aportando el 3% del volumen mundial con 1 millón 287 mil 643 toneladas, para ello participan alrededor de 500 mil productores que siembran en 761 mil hectáreas, cuyas plantaciones se encuentran en 12 entidades del país, sin embargo, los estados de Chiapas y Veracruz concentran el 70% de la producción nacional.

El 97% del café que se produce en nuestro país es bajo la sombra de árboles con lo que se respeta el equilibrio del entorno y se protegen muchas variedades de plantas y animales. La temporada fuerte de cosecha abarca los meses que van de diciembre a abril y se estima que el consumo nacional por habitante es de 1 kilo al año.

Distinción de calidad

Por las características de los suelos mexicanos donde crece el café, en su mayoría de tipo volcánico, su sabor es muy característico, su aroma es intenso y con notas a chocolate, especias y flores. Esto le ha servido al café mexicano para recibir dos denominaciones de origen: Café Veracruz y Café Chiapas.

Los productos con denominación de origen representan el legado de siglos de trabajo cultural de una región y de generaciones enteras que han conservado los procesos de producción tradicionales. Este distintivo fomenta la organización del sector productivo y facilita el acceso de productores a mercados nacionales e internacionales, permitiendo una mejor cotización del producto y garantizando al consumidor el nivel de calidad.

Con fuerte presencia en el extranjero

En 2011 las exportaciones de café verde alcanzaron un valor anual de 900 millones de dólares, con esta cifra México se posiciona en el 10º lugar a nivel mundial. El aromático mexicano se exporta a 45 países de los cinco continentes, siendo Estados Unidos, Bélgica y Alemania nuestros principales clientes.

Aprovechando la calidad del café mexicano y ante el interés de consumir productos sustentables con el ambiente, nuestro país se ha convertido en el principal líder productor y exportador de café orgánico en el mundo, ya que se obtiene de cultivos donde no se han utilizado pesticidas o fertilizantes sintéticos y se siguen técnicas tradicionales.

Coffee, caffè, café,καφές , Kaffee

El café es algo que la mayoría de la humanidad consume con excesiva frecuencia. Por las mañanas, en la oficina, después de la comida o para compartir con las amigas, pero ¿de dónde viene el café? ¿Qué hay detrás de esa potente y tonificante bebida que se consume tanto en todo el mundo? ¿Cómo se cultiva? ¿Cómo se procesa? ¿Cómo llega a nuestra mesa?

Todas estas son interrogantes que muy pocos se hacen pero que ocultan una muy interesante historia, pues el café viene desde tiempos muy antiguos y le ha dado literalmente la vuelta al mundo, dejando tras de sí, infinitas especies y cultivos.

El café ha sido la fuente económica de muchos países y poblaciones en la antigüedad, y hoy en día es indispensable pues mantiene estable la base económica de muchas naciones.

Además del café tradicional instantáneo que todos conocemos, al cual solo se debe agregar agua caliente y azúcar, existen otros que se distinguen por su alto nivel de calidad y excelente sabor.

Un buen café siempre está presente, en un momento difícil o en instantes de alegría, y su paso a través del tiempo es algo que todo consumidor debería saber.

El objetivo de ésta investigación es conocer de donde viene, como llegó a donde está, cuales son los procesos y tipos de café que hay, los principales lugares de producción hasta llegar a la presentación que se da en los mejores y sofisticados cafés y pastelerías europeas, hasta el instantáneo de nuestra alacena.

El café se puede referir tanto a una bebida de agradable aroma como a los recuerdos de una buena tarde de reunión, el conocer la historia del café es conocer la cultura de los pueblos a través del tiempo.

La elaboración de un buen café y los lugares que ofrecen una excelente bebida siempre han sido juzgados por los factores que intervienen en su producción pero los efectos dañinos o benignos del café han sido temas controversiales desde la antigüedad, como siempre a través de esta investigación, se aclaran dudas y se aumenta el conocimiento sobre algo que va a tener constante parte en nuestra vida, y por supuesto la última palabra es de quien se lleva la taza a la boca.

TIPOS DE CAFÉ

Las especies y variedades de café que caracterizan al género Coffea están mal definidas, no bien entendidas y sumamente confusas desde el punto de vista hortícola y en la cultura general de la humanidad. Más del 50% de la población mundial consume café sin saber su procedencia.

Quizá no haya dos botánicos que estén de acuerdo en cuantas especies válidas existen. Gran parte de la dificultad surge del hecho del hecho de que los cafés, como los cítricos y algunos otros cultivos frutales, son sumamente polimórficos.

Numerosas formas tipos y variedades son nativos del África y Asia tropicales mientras que muchos otros existen en plantaciones cultivadas. Las mutaciones son frecuentes, tal como son las adaptaciones ecotípicas inducidas por las variaciones en las condiciones del medio ambiente. Muchas si no todas de las especies hibridan fácilmente, ya sea en forma silvestre o bajo cultivo.

Hay cuatro grupos, especies o formas principales que se cultivan ampliamente y constituyen los cafés del comercio: café arábigo (C. arábica L.) , café robusta (C. canephora Pierre ex Froehner), café iberiano ( C. libérica Mull ex Hiern), café excelso (C. excelsa A. Chev) además existe una gran cantidad de otras especies llamadas económicas, que se plantan en escala local y normalmente no entran a los canales comerciales.

El café arábigo es nativo de las tierras altas de Etiopía, en elevaciones que oscilan entre los 1350 y los 2000 metros. Es posiblemente nativo de otras partes de África, Arabia y Asia.

Se trata de un arbusto o árbol pequeño liso, hojas lustrosas y flores fragantes de color blanco cremoso; con semillas de 8 a 12 mm de largo.

Coffea Canephora o Robusta

Este café conocido como café Robusta es nativo de los bosques ecuatoriales de África, desde la costa oeste hasta Uganda y la parte del sur del Sudán lo mismo que de la parte de África occidental. Se trata de un árbol o arbusto liso, con hojas anchas que a veces adquieren una apariencia corrugada u ondulante, tiene flores blancas y algunas veces con tonos rosáceos. La planta es muy variable en su estado silvestre.

Café liberiano es nativo de los alrededores de Monrovia en Liberia. Según los investigadores este ha escapado del cultivo en la mayoría de los países a lo largo de la costa oeste de África. El café liberiano es un árbol sumamente ornamental y pronto fue conocido en muchas otras partes del mundo después de su descubrimiento en 1872.

El café excelsa fue descubierto en la región semiárida, del lago Chad en 1905. Se parece al café liberiano en el tamaño del árbol, las hojas y en la consistencia de cuero de sus frutos, pero difiere de él en que tiene flores frutos y granos más pequeños, estos últimos de regular calidad.

HISTORIA DEL CAFÉ

En el inicio toda empresa humana que ha tenido importancia hay una leyenda, y el origen del café no ha sido una excepción.

Las plantas de café son originarias de la antigua Etiopía. Es fácil confundirse con el origen verdadero del café, ya que antiguas leyendas sobre el cultivo, y la costumbre de tomar café, provienen de Arabia. La más aceptada de las leyendas acerca del descubrimiento del café y la bebida del café, es la que hace referencia a un pastor llamado Kaldi. La leyenda dice que Kaldi se dio cuenta del extraño comportamiento de sus cabras después de que habían comido las frutas y las hojas de un arbusto. Las cabras saltaban muy excitadas y llenas de energía. El arbusto del que Kaédi pensó que sus cabras habían comido las frutas tenía como frutas parecidas a las cerezas. Entonces Kaldi decidió probar las hojas del arbusto, y momentos después se sintió lleno de energía.

Kaédi llevó después algunos frutos y ramas de este arbusto al monasterio, allí le contó al Abad la historia de las cabras y de cómo se había sentido después de comer las hojas. El Abad decidió cocinar las ramas y las cerezas y el resultado fue una bebida muy amarga, que él tiró de inmediato al fuego. Cuando las cerezas cayeron en las brazas comenzaron a hervir, las arvejas verdes que tenían en su interior produjeron un delicioso aroma que hicieron que el Abad pensara en hacer una bebida basada en el café tostado, y es así como nace la bebida del café.

Dispersión del consumo y cultivo.

Los árabes fueron los primeros en descubrir las virtudes y las posibilidades económicas del café. Esto fue porque desarrollaron todo el proceso del cultivo y procesamiento del café y lo guardaron como un secreto. Los árabes también trataron de evitar la extradición de cualquier semilla de café.

De Etiopía pasó a Arabia y a la India, probablemente a través de los peregrinos musulmanes que viajaban a la Meca, ya que las rutas de peregrinación fueron al mismo tiempo, durante siglos, grandes rutas comerciales.

Pero los grandes propagadores del café fueron los holandeses, que explotaron grandes plantaciones del mismo en sus colonias del Ceilán e Indonesia.

Ellos fueron los grandes importadores del cafeto y quienes lo aclimataron en los jardines botánicos de Ámsterdam, París y Londres desde donde pasó a la Guayana holandesa, a Brasil, a Centroamérica entre otros países. Gracias a lo cual en tres siglos, ésta infusión ha pasado de ser casi desconocida a conocerse de una forma universal, que Bach, Balzac, Beethoven, Goldoni, Napoleón, Rossini, Voltaire, y muchos otros personajes de la historia han consumido en grandes cantidades y elogiado desmesuradamente.

Balzac Coffee

The mocha I got gave the impression there was no coffee or chocolate in it. It seemed to be just hot milk. Not.

The mocha I got gave the impression there was no coffee or chocolate in it. It seemed to be just hot milk. Not Impressed

Mediocre coffee, boring cake.

Friendly but stressed personell.

Can do if you really really need a coffee, but don't.

Mediocre coffee, boring cake.

Friendly but stressed personell.

Can do if you really really need a coffee, but don't expect more than functional caffeine satisfaction.

Balzac kaffee

Hacienda Coffee focuses on locating and importing the highest quality certified green Arabica beans. We work with coffee cooperatives committed to building and supporting fair and sustainable trade relationships for the benefit of farmers, their exporting cooperatives and the environment.

Hacienda Coffee was created in 2010 with a vision to be recognized as one of the leading artisan roasting companies in the region. What sets us apart from other coffee roasters is our understanding of how we perceive taste and what we value in a cup of coffee. We roast the finest in season beans in micro batches to ensure an exceptional coffee experience.

Our Coffee Selection

We locate and import the highest quality beans from around the world. Choosing the most unique and flavorful beans that we roast to perfection.

Services/Wholesale

We would love to work with you to create a lasting relationship where you can rely on our exceptional products and client care. We will work with you to create a wholesale program that works for your growing business. Our selection of 12 different coffee options allows you to choose coffees that meet the needs of your clientele while “mixing it up” from time to time.

Let us get our coffee to your door. Sign up for a weekly/monthly coffee delivery program; let us know which coffee and how much and we’ll drop it off to you at the beginning of the week or month.

If you’re looking for an innovative way to build your brand we will work with you to create a look that is unique to your company. Choose from a variety of bags, colours and coffee with your personalized branding.

Our fundraising program offers two different options: limited and unlimited. Our Long-term Fundraising program allows group to fundraise for their group year round. For example the Grand Philharmonic has been working with for two years as one of their anchor fundraising programs. A minimum order unique to your group is required per month. Our Short-term Fundraising program is for groups wanting to fundraise for a certain amount of time. For example the 14U Predator Girls Volleyball team raised over $650 dollars within a period of three weeks. We provide all of the forms, custom branding, and a selection of coffees to sell.

For more information for any of our services please fill out the form below and we’ll get back to you.

“Hacienda Coffee is curated coffee that tastes like it was roasted just for me.”

Terry Salmond, Canada’s Top Chef Runner-Up

Balzac kaffee

В Balzac Coffee

Apart from their delicious coffees, Balzac Coffee is famous for the tasty milkshakes and smoothies it offers in a variety of flavors. The cafe is fun and modern and offers lots of snacks, breakfast and lunch options – including pretzels, bagels, sandwiches, yogurt with granola and various baked goods. The cafe is a favorite among locals and is always busy, but there are quite a few tables, so it shouldn’t be too difficult to get a seat.

Opening hours: Mon to Sun 10am-6pm

Less Political

Less Political is a coffee club that constantly experiments with coffee-making techniquesВ originating fromВ all over Germany and Europe, whether it be with different varieties of roasts orВ brewing methods. The cafe is worth visiting for its good vibes, excellent coffee, great cakes and free Wi-Fi. They have plenty of space both indoors and outdoors and the staff is always welcoming. The baristas are true coffee connoisseursВ and will takeВ time to offer their advice on what brew to try.

Opening hours: Mon to Sun 11am-6pm

A photo posted by Abdulla Ahmed (@abdulla_a_l) on Aug 10, 2016 at 10:25pm PDT

Stockholm Espresso Club

Stockholm Espresso Club is a mere stone’s throw away from Stadtpark, one of Hamburg’s largest parks. This stylish and modern coffee shop specializes in coffee from Koppi, Sweden, which is lightly roasted and has a fruity taste. While the coffees are amazing, the cafe also offers delicious baked treats such as croissants, muffins and bagels. If you like the taste of their carefully prepared coffee, you can also purchase a bag of their roasted coffee at a small shop within the cafe or online.

Opening hours: Mon to Fri 8am-7pm, Sat and Sun 10am-6pm

Public Coffee Roasters

Public Coffee Roasters offer great freshly ground coffee roasted in-houseВ and sourced from coffee growers all over the world, from South & Central America to Ethiopia & Kenya. This is a real specialist coffee house, run under the watchful eye of anВ extremely knowledgeable manager. Not only is the coffee amazing, but the cheesecakes and the brownies also deserve a mention. Other food options include sandwiches and croissants. In addition to the food,В visitors can read from a fantastic selection of independent magazines published by Coffee Table Mags.

Opening hours: Mon and Tue, Thu and Fri 8am-6pm, Wed 12-6pm, Sat 9am-5pm

Black Delight

Black Delight is a lovely little coffee house situated close to the city center. The managers put a lot of care into making every single cup – they buy their milk straight from the farmers so it has no preservatives in it – and roast their own coffee beans. Among the customers’ favorites in this cafe are the cortado and flat white coffees.

Opening hours: Mon to Fri 8am-6pm, Sat and Sun 10am-5pm

CafГ© Glueck und Selig

Glueck und Selig is probably one of the prettiest cafes in Hamburg. Designed with beautiful French-style interiors, with white tones, vintage decorationsВ and cozy-looking window seats, this is definitely the place for an afternoon tea with friends or a quiet romantic breakfast. The cafe offers gorgeous-looking pastries and desserts as well as deliciousВ breakfasts served until 3 pm.

Opening hours: Tue to Sun 9am-6pm

The Coffee Shop

The Coffee Shop boasts cozy interiors with lots of seating space and scenicВ views from the windows overlooking the canal. It is located in a shopping district and is situated above Zara clothing store and is a good place for a family breakfast or brunch as well as for enjoying a cup of coffee on your own or with a friend. Lots of pastries, muffins and breakfast options such as granola with yogurt can be ordered from the menu.

Opening hours: Mon to Fri 9.30-6pm, Sat 9.30-3pm

A photo posted by вљ“пёЏHamburgвќ¤пёЏBalkanрџ’ѓрџЏ» (@katarina_miljevic) on Oct 28, 2016 at 9:20am PDT

CafГ© Milou

This charming French-styleВ cafeВ has beautiful decor and offers wonderful pastries and cakes. The owner of the cafe makes all the cakes and tarts herself so they are always freshly baked. The little hauntВ also offers cozy outdoor seating in a peaceful street. The raspberry white chocolate dessert here is a must-try.

Opening hours: Mon to Sun 10am-6pm

A photo posted by Eldar Murtazin (@eldarmurtazin) on Jun 19, 2015 at 2:18pm PDT

Coffee-To-Fly

This coffee shopВ situated in the Hamburg Airport area offers great views of planes taking off and landing, and serves rich coffee blends as well as generous portions of delicious breakfasts and cakes, making it perfect for a pit-stopВ before or after your flight. The interiors are bright and airy, and the surrounding greenery seen through the large windows makes the place feel very homely.

Opening hours: Mon to Sun 9am-11pm

A photo posted by Franci Hamburg (@franci1306) on Sep 13, 2016 at 8:05am PDT

Konditorei Lindtner

Konditorei Lindtner is a cafe-bakery which serves strong great-tasting coffee, a range of teas, cakes, pastries, desserts and continental breakfast. The decor of the cafe will make you feel as if you have been transported to Willy Wonka’s Chocolate Factory. The shelves on the walls and display stands are covered in wonderful-looking cakes, sweets, tea boxes and all sorts of sweet-themed ornaments. This is also a great place to look for gifts for friends with sweet-tooths since they have many chocolate hampers on sale.

Opening hours: Mon to Sat 8.30am-8pm, Sun 10am-7pm

Balzac kaffee

Balzac (1999)

← Вернуться на главную

Мои правки

  • Legend:
  • A Added
  • C Created
  • D Deleted
  • U Updated

5 декабря 2016

Original Value

Wenige Künstler liebten das Leben so sehr wie Balzac, der Schöpfer der "Menschlichen Komödie". Gérard Depardieu, zuständig für alle Helden der Franzosen ­ von Auguste Rodin bis Cyrano de Bergerac, von Danton bis Obelix ­ spielt diesen Titanen der Literatur als ausschweifenden, im Grunde seines Herzens aber traurigen Elefanten. Vergebens um die Liebe seiner kleingeistigen Mutter (Jeanne Moreau) ringend, findet er in Madame de Berny (Virna Lisi) eine mütterliche Geliebte und erste Sponsorin. Bald schwärmt er für die spröde Herzogin d'Abrantès (Katja Riemann), um erst über den Briefwechsel mit der ukrainischen Gräfin Eve Hanska (Fanny Ardant) die Liebe seines Lebens zu finden. Künstlerisch so produktiv wie keiner seiner Zeitgenossen, genießt Balzac Unmengen Kaffee (seine "Munition"!) und verblüfft Victor Hugo (Gert Voss) mit seiner "peinlich genauen Beobachtungsgabe". Umso großzügiger sieht er über die Gerichtsvollzieher hinweg, die in seinem Haus ein- und ausgehen. Denn obwohl Balzac als einer der ersten geschickt die Namen von Sponsoren und Warennamen in seine Bücher einflocht, war er ständig pleite…

Vergebens um die Liebe seiner kleingeistigen Mutter ringend, findet er in Madame de Berny eine mütterliche Geliebte und erste Sponsorin. Bald schwärmt er für die spröde Herzogin d'Abrantès um erst über den Briefwechsel mit der ukrainischen Gräfin Eve Hanska die Liebe seines Lebens zu finden. Künstlerisch so produktiv wie keiner seiner Zeitgenossen, genießt Balzac Unmengen Kaffee (seine "Munition"!) und verblüfft Victor Hugo mit seiner "peinlich genauen Beobachtungsgabe". Umso großzügiger sieht er über die Gerichtsvollzieher hinweg, die in seinem Haus ein- und ausgehen. Denn obwohl Balzac als einer der ersten geschickt die Namen von Sponsoren und Warennamen in seine Bücher einflocht, war er ständig pleite…

Original Value

8 июня 2015

Honoré de Balzac bio je čovjek koji je živio da bi pisao. Život mu je bila stalna i teška borba, od lošeg odnosa s majkom koja mu nije mogla pružiti potrebnu ljubav do neuspješnih pokušaja tiskanja i objavljivanja knjiga. Glavnu ulogu tumači Gerard Depardieu.

Value

3 декабря 2014

Original Value

Value

Balzac - Ein Leben voller Leidenschaft

Wenige Künstler liebten das Leben so sehr wie Balzac, der Schöpfer der "Menschlichen Komödie". Gérard Depardieu, zuständig für alle Helden der Franzosen ­ von Auguste Rodin bis Cyrano de Bergerac, von Danton bis Obelix ­ spielt diesen Titanen der Literatur als ausschweifenden, im Grunde seines Herzens aber traurigen Elefanten. Vergebens um die Liebe seiner kleingeistigen Mutter (Jeanne Moreau) ringend, findet er in Madame de Berny (Virna Lisi) eine mütterliche Geliebte und erste Sponsorin. Bald schwärmt er für die spröde Herzogin d'Abrantès (Katja Riemann), um erst über den Briefwechsel mit der ukrainischen Gräfin Eve Hanska (Fanny Ardant) die Liebe seines Lebens zu finden. Künstlerisch so produktiv wie keiner seiner Zeitgenossen, genießt Balzac Unmengen Kaffee (seine "Munition"!) und verblüfft Victor Hugo (Gert Voss) mit seiner "peinlich genauen Beobachtungsgabe". Umso großzügiger sieht er über die Gerichtsvollzieher hinweg, die in seinem Haus ein- und ausgehen. Denn obwohl Balzac als einer der ersten geschickt die Namen von Sponsoren und Warennamen in seine Bücher einflocht, war er ständig pleite…

21 января 2014

Value

Currently on page: 1 of 1

By signing up for an account on TMDb, you can post directly to Twitter and Facebook.

You need to be logged in to continue. Click here to login or here to sign up.

#balzac

Instagram photos and videos

Klasiklerle devam edelim. Büyük Fransız romancısı Honore de Balzac'ın kurgusuyla, konusuyla, kişileriyle, içerdiği dünya görüşüyle, gerçekten çok ilginç bir roman olan Goriot Baba, İnsanlık Güldürüsü adlı dev yapıtın üç bine ulaşan kişilerinin önemli bir kısmını hem de en ilginçlerini bize tanıtır. Yalnızca yarattığı ilginç baba tipiyle değil, anlatım ustalığıyla da, öteki kahramanlarıyla da bu roman okuyanı sürükler. Bugün edebiyat çevrelerinde ve akademi dünyasında metin incelemesi hala araştırılan, üzerine tezler yazılan kitabı her sınıftan insanın çok rahat okuyabilmesi de Balzac'ın yazım gücünü ortaya koyuyor.

İlk Yazım Yılı:1935.

Parce que la simple idée de le savoir en ligne ce soir c’est déjà un peu Noël ! On ne résiste pas à vous le montrer, il ne reste que quelques heures avant la mise en ligne #veloursmonamour - #sac #cesar #newin #rendezvous #cesoir #vosfavoris #wishlist #slowchristmas #noel #balzac_paris #balzacparis #balzac #noelbalzacparis

Sevilen kadın bütün kadınların daima en güzeli değil midir?

Hep sevgiyle kalın,mutlu pazarlar

Séjour BTS CI Balzac Paris avec @ofaj_dfjw

Les créations de notre collection capsule d’exception de Noël ont été imaginées pour les grands jours mais aussi en day to day ! Comment ne pas craquer pour ce mix and match de notre chemise Océane avec notre jupe mademoiselle Fifi qui sera disponible ce soir à 18h #slowchristmas - #capsuledexception #noel #noelbalzacparis #balzac_paris #balzacparis #balzac #love #creation #rendezvous #cesoir #newin

Бывает и так На первом фото обложка, на остальных содержание#freedomthinkers #wearefromearth #exclusive_shot #books #nofilter #nofilters #book #literature #ilovereading #simplebeyondblog #такяснимаю #безфильтров #книга #бальзак #balzac #reading #frenchliterature #ilovelanguages

Yeni güne , yeni haftaya ve yeni kitaba Bismillah

#stefanzweig gibi bir ustadan #balzac #charlesdickens ve #dostoyevski okumak büyük bir zevk olacaktır

Huzurlu günlerimiz olsun

1.토론토 쌀국수 쥔쫘 맛있다. 아. 또 먹구싶다.

그리고 뒤집어도 쏟아지지않는 아슈크림도 먹었다.

그리구 발작커퓌도 먹었다. 위스키공장..이였나 무튼 공장이였던 곳이 카페로 변신한거라던데 증말 믓찌다!

역시 커피는 아아.. 그리고 토론토여행의 마지막 사진은 인스타갬성 .

2.팀홀튼에도 집에도 크리쑤마쑤다.

크리스마스 이즈 커밍

3.진짜 저어엉어어어어엉말 힘든날 버스에서 딱 내렸는데

노을이 너무 이쁘셨다. 그래도 힘든건 똑같았지만.

4.다음주 학교5일가는데 4일 시험본다. 기대된다.

눈감았다 뜨면 또 주말일거같다

Slow Christmas - Des cadeaux fabriqués en France sous le sapin, des bijoux imaginés dans nos ateliers parisiens avec le souci du détail qui nous est cher ! Le look book de notre capsule d’exception est en ligne + mise en ligne demain à 18h #slowchristmas - #balzac_paris #noelbalzacparis #balzacparis #balzac #wishlist #cadeau #fabriqueenfrance #bijoux #atelier #paris

Sunday

Skulptur av Balzac i Paris - bonne soirée #balzac #paris #sculpture

“It is an idea, that,” said #Poirot.

“Ah, you agree? It has not been done, I think? And yet – it lends itself to #romance, my friend. All around us are people, of all classes, of all nationalities, of all ages. For three days these people, these strangers to one another, are brought together. They sleep and eat under one roof, they cannot get away from each other. At the end of three days they part, they go their several ways, never perhaps to see each other again.”

Raramente rileggo un #libro, e quando accade è un piacere (ri)scoprirne dettagli e sfumature. L'uscita del nuovo adattamento cinematografico di "Assassinio sull'#OrientExpress" mi ha riportata alla penna di #AgathaChristie, elegante, ipnotica; a una trama che alla dimensione del giallo associa quella del #viaggio (una delle passioni della scrittrice) e anche quella del teatro. Sul #film, purtroppo, mi devo esprimere con un nì. Sul #romanzo: state andando a rileggerlo, vero?

Per quanto mi riguarda, dopo pellicola e libro, non mi resta che provare a salirci un giorno su quel treno.

KÖYLÜLER BALZAC

Eserde köylüler ve soyluları öylesine ustalıkla istemiştir ki okurken çoğu yerde ağzımız açıkta kalır.

Day 192: my first time in the Christmas Market . didn’t grow up with the celebration in our household (as a kid, I just thought Santa Claus was racist for missing my house every year) but I always loved the atmosphere during this time of the season. People smile more, more delicious stuff at coffee shops and less angry people trying to run over pedestrians on the road. .

German Coffee — Flavor And Smoothness

German coffee consumption has soared in recent years after a dip according to statistics made available. If these figures are to be believed German coffee has sold at the rate of 6.1 kg per head. This is mainly due to a shift in perception that coffee is an old fashioned drink for old timers.

Coffee has made a snazzy comeback in a stylish new avatar as a hot drink with attitude. Innovative trends were signaled by espresso and instant versions that gave you a good cup of coffee on the go. Out-of-home consumption is estimated to be make up about 25% of the coffee market.

German coffee turned into a success story from consumption at the rate of 15,000 tons in the 90s to a whopping 55,000 tons in recent times. German roasters together account for about 1.5 billion Euros worth of coffee imports. About 2 million bags of green coffee are stored in warehouses in Bremen and Hamburg. Big cities like Berlin and Hamburg have thriving coffee sales especially at outlets such as Starbucks and Balzac.

German coffee has gone gourmet with a vengeance as it becomes almost an accessory to city chic. It signals individuality and confidence, not to mention that awesome caffeine induced bravado that works wonders.

Some popular German coffee brands are Dallmayr, Eduscho, Jacobs, Niederegger, and Tchibo. It is characterized by its strong, full flavor without any bitter aftertaste.

It was this desire to get rid of the aftertaste that prompted Melitta Bentz, a housewife from Dresden, to invent the first coffee filter. She fussed around this problem till she discovered that her son’s blotting paper cut into a round and placed in a metal cup made the perfect coffee filter that kept the grounds off and the coffee fine.

Exotic brands such as Hawaiian Kona Fancy, Jamaica Blue Mountain, and Kopi Tongkonan Toraja from Asia have a select following among German coffee drinkers. The fact that they come at a hefty price of around EUR 150 for 500 gm does not seem to deter the aficionados. :-)

Let’s head back to German cuisine and learn more about German delicacies.

Hotel Search

Newsletter!

Stay up-to-date with what's going on in Germany. Subscribe to my newsletter to receive additional insider tips.

MyGermanCity.com is driven by select outstanding individuals who are, just like you, passionate about Germany. Curious? Read more on the About page.

9825 pages with handy tips are available at your finger tips to enhance your time in this beautiful and amazing country, Germany.

© Copyright MyGermanCity.com. All Rights Reserved.

Fortunately Powered by Passion, Dedication, and Love.

Vegangothfairy

– FUER DIE DEUTSCHE UEBERSETZUNG BITTE RUNTERSCROLLEN –

Not every impression of Hamburg I made was positive. I made a very bad experience at the Balzac. Balzac is a chain of coffee bars, similar to Starbucks. When I was in Hamburg I visited one of those coffee bars of Balzac with my mother. I was curious about a coffee bar which is said to be like Starbucks that would also be a bit cheaper. So I gave it a shot.

We visited the branch at the Grindelallee. It was in the afternoon, of course a lot of people were drinking coffee and it was not that easy to get a table. So far so good. I wanted to have a nice Soya Macchiato with something special I usually don´t get. I asked the barista for animal derived ingredients in the syrups. He seemed to be overstrained with that question, it took him some time to take a look at the bottles and ask his collegue. I asked that for several flavor syrups as there were two beverages I wanted to consider: an Apple Cinnamon Macchiato and an Orange Spice Macchiato. Don´t expect a friendly barista at this point, he more rolled his eyes and was a bit rough. After finding out that the syrups were ok, I decided for the Apple Cinnamon Macchiato. He also seemed to have a problem with my order. I ordered it with soy milk and without the caramel topping as there was milk in it. It took him some time to my order right. Additionally, I wanted my Macchiato as grande. Whooo, too much information. It costed 4 €. At Starbucks I don´t pay less for a Latte Macchiato, Balzac is not cheaper. My mother waited for our coffee and I got us a table. She came with the coffee, but she didn´t have a spoon. With all that foam of soy milk I need a spoon, I´m sorry. Especially when it´s served in a big mug. I went to the baristas and asked for a spoon. They told me there were some where u can put some extra sugar on your coffee. I went there, took a look and only found small teaspoons made of plastic and forks made of plastic. When I asked another time if they hadn´t bigger spoons and some made of metal they told me they had none, that was all they had. Strange. Usually, when I visit a coffee bar I get a large spoon for my macchiato AND it is not made of plastic. The spoons they had there were to small, they would have vanished somewhere in my macchiato. I had to take the fork, it was longer than the spoon. I´ve never drank a macchiato with a plastic fork before! It was so odd! Also the tables they had there were very close set, it made the atmosphere fell overwhelmed, it was very loud, the tables looked as if they have been ten years old or so… Oh my gosh! I just wanted to finish my macchiato and never come back again. Ok, I wanted to buy some macadamia syrup, they had big bottles for a low price. I didn´t know that was such a problem if you want to buy something after you have finished your coffee! This time a female barista was there and she was very harsh. I´ve never seen such a bad phrase at a coffee bar. I almost told her to stay a bit friendly if she wants to sell something. I didn´t get the impression that you are a welcome guest. Conlusion: never again I will visit a Balzac coffee bar.

Nicht alle Eindrücke aus Hamburg waren positiv besetzt. Eine sehr negative Erfahrung hab ich im Balzac gemacht. Das Balzac ist eine Kaffeebar-Kette, ähnlich wie Starbucks. Als ich in Hamburg war, habe ich mit meiner Mutter eines dieser Balzac Café Bars besucht. Ich war neugierig auf eine Café Bar, die ähnlich wie Starbucks und auch noch günstiger sein soll. Also wollten wir es ausprobieren.

Wir haben die Filiale in der Grindelallee besucht. Es war nachmittag und natürlich gab es einige Leute, die Kaffee trinken wollten. War gar nicht so einfach einen Tisch zu bekommen. So weit so gut. Ich wollte eine schöne Sojamacchiato haben, mit irgendwas besonderem was ich sonst nicht bekomme. Ich frug den Barista, ob in den Sirupy irgendwelche tierischen Inhaltsstoffe drin seien. Er war scheinbar mit dieser Frage überfordert, es dauerte ein bisschen, bis er auf die Flaschen schaute und seine Kollegin fragte. Ich habe das für verschiedene Kaffeesirups gefragt, da ich zwei Macchiatos im Auge hatte: eine Apple Cinnamon Macchiato und eine Orange Spice Macchiato. Hier bitte keine Kundenfreundlichkeit vom Barista erwarten, es hat eher mit den Augen gerollt und war etwas unfreundlich im Ton. Ich hab mich dann für die Apple Cinnamon Macchiato entschieden. Das mit der Bestellung hat ihn scheinbar auch überfordert. Ich wollte die doch nur in Grande und mit Sojamilch und ohne Karameltopping, weil in dieser Karamelsoße Milchbestandteile sind. Er brauchte etwas um die Bestellung aufzunehmen, es waren wohl zuviel Informationen für ihn auf einmal. Sie hat 4 € gekostet. Bei Starbucks zahle ich für eine Latte Macchiato nicht weniger, also ist Balzac NICHT günstiger. Meine Mutter wartete dann auf unseren Kaffee und ich besorgte uns einen Tisch. Als sie mit dem Kaffee kam, waren keine Löffel dabei. Tut mir leid, bei dem ganzen Sojamilchschaum brauche ich einen Löffel. Also stand ich auf und frug nach einem Löffel. Mir wurde gesagt, dass da wo man sich noch extra Zucker und so in den Kaffee tun kann, welche wären. Hingegangen, geschaut, habe irgendwie nur kleine Teelöffel und Gabeln aus Plastik vorgefunden. Als ich dann noch nach Löffeln aus Metall gefragt hab, teilte man mir mit, dass man nur das da hätte, was da liegen würde. Komisch. Als wenn ich sonst in einer Café Bar bin, bekomme ich Löffel aus Metall, lange für Macchiatos noch dazu. Die “Löffel” die sie da hatten waren zu klein, die wären ja auf nimmer Wiedersehen irgendwo in meiner großen Latte Macchiato verschwunden. Dann hab ich mir eine Plastikgabel nehmen müssen, die war etwas länger als die Löffel. Meine Güte, ich habe noch nie den Milchschaum aus meiner Macchiato mit einer Gabel, dazu noch aus Plastik gelöffelt! Es war so merkwürdig! Auch allgemein die Atmosphäre da war komisch. Die Tische waren ziemlich nah aneinander gestellt, das gab einem schnell das Gefühl, dass es überfüllt ist. Dann war es allgemein ziemlich laut, die Tische machten zusätzlich noch so einen abgerabbelten Eindruck, als wären sie 10 Jahre alt gewesen. Furchtbar! Ich wollte nur noch meinen Kaffee austrinken, weg und nie wieder kommen. Ok, ich wollte noch Macadamiasirup mitnehmen, die hatten da recht günstige große Flaschen. Ich wusste nicht, dass es so ein Probnlem sein kann, noch etwas kaufen zu wollen, wenn man ausgetrunken hat. Diesmal wurde ich von einer weiblichen Barista bedient und sie war auch recht unfreundlich im Ton. Ich habe noch nie so einen miesen Ton gegenüber Kunden in einer Café Bar erlebt! Ich war kurz davor ihr ein paar Takte zu sagen, wenn sie mir was verkaufen will. Ich habe nicht gerad den Eindruck gehabt, dass man im Balzac ein willkommener Gast ist. Fazit: ich werde nie wieder eine Balzac Café Bar besuchen!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...