Aeropress kaffee
The AeroPress by Aerobie, Inc. brings out the best in every bean. Its unique brewing method gives the richest coffee flavor, with less bitterness and acidity, and no grounds left in your cup!
The AeroPress® gets rave reviews. For example, BonAppetit Magazine says it makes “fantastic coffee”. The Globe & Mail calls it “amazing”.
We offer volume discounts on all our products when you purchase two or more of the same item. It’s calculated automatically!
Aeropress kaffee
AeroPress is a trademark of Aerobie, Inc.
744 San Antonio Road
Palo Alto, CA 94303
The AEROPRESS is an entirely new way to make coffee. Water and grounds are mixed together for ten seconds. Then gentle air pressure pushes the mix through a micro-filter in 20 seconds. The total brewing time of only 30 seconds results in exceptionally smooth flavor. Tasters ranging from professional cuppers and author Kenneth Davids, to coffee aficionados all praise the smooth, rich flavor.
Lewis Singer - Cooks Junction
Coffee: A Guide to Buying Brewing and Enjoying
Espresso: Ultimate Coffee
Coffee Roasting: Romance and Revival
editor of coffeereview.com
Molly Watson - Sunset Magazine
Peter Whitely - Sunset Magazine
Margie Gray – Professional Engineer and coffee lover
Jeffrey Steingarten - Vogue Food Editor
“You must try it to understand why this device is the only coffee maker I will ever own again. Making an AeroPress coffee takes only 30 seconds (start to finish) and best of all, only takes a few seconds to clean! The only negative aspect about the AeroPress is that I cannot drink the burnt espresso anymore at our favorite bakery.”
Ellen Jorgenson - Seattle
Tom Osborne - Stewarts Point , CA
Greg Silveria - Burlingame, CA
Eric Prather - Santa Clara, CA
Tim & Carolyn Biglow - Los Altos, CA
Bryon Furey - Philadelphia, PA
Michael Davis - Seattle, WA
Todd Hembry - Seattle, WA
Darryl Rehr - Los Angeles, CA
There are several reasons why AeroPress coffee tastes so good:
- Total immersion of the grounds in the water results in rapid yet robust extraction of flavor.
processes such as drip brewing.
friendlier to their stomachs.
Comparison with other brewing methods:
AeroPress Kaffee: Macht sie den besten Kaffee?
Zugegeben, in Sachen Style kann die AeroPress mit anderen Zubereitungsmethoden nicht wirklich mithalten. Sie hat weder den Vintage-Touch eines Handfilters. Noch kann sie die Eleganz einer Karlsbader Kanne ausstechen. Und für eine Großfamilie ist die AeroPress im Gegensatz zur French Press eher ungeeignet. Diese bezieht sich allerdings nur auf einen Teil der Handhabung – der Sache werden wir uns am Ende dieses Artikels noch mal etwas genauer widmen.
Doch trotz massivem Punktabzug in der Optik, erkennen wir der AeroPress sehr wohl einen gewissen Stellenwert in der Kaffeeküche zu. Denn immerhin macht sie – richtig angewandt – einen super Kaffee mit aromatisch vollem Körper und einer tollen lebendigen Säure.
Anleitung zum perfekten Kaffee aus der AeroPress
Für die Zubereitung mit der AeroPress benötig ihr neben der dreiteiligen AeroPress selbst eine Tasse (mind. 250ml) und einen runden Papierfilter. Die gibt es in jedem gut sortierten Kaffeegeschäft. Oder ihr bastelt ihn aus herkömmlichen Filtertüten selbst.
Die Handhabung der AeroPress ist eigentlich ein Kinderspiel – vielleicht erinnert sie optisch deshalb auch mehr an ein Spielzeug, als an eine ernsthafte Kaffeezubereitungsmethode. Aber genug des Ästhetik-Bashings. Widmen wir uns der Zubereitung.

Mehr ein Spielzeug?
Die Zubereitung einer Tasse Kaffee mit der Aeropress ist einfach. Was ihr benötigt sind fünf Dinge:
- Die Aeropress,
- einen runden Papierfilter,
- 90°C heißes Wasser,
- eine grammgenaue Waage und
- mind. 15g Kaffee.
Die Presse besteht aus drei Teilen: dem Brühzylinder, einem Presskolben und dem Filter.
Tatsächlich ist das Prinzip der AeroPress ähnlich dem der French Press. Der Kaffee wird mittels Direktkontaktverfahren aufgebrüht. Und die Kaffeeessenz, das also, was ihr nachher trinkt, durch Körpereinsatz, aus dem Pulver herausgepresst. Darum eben auch Press.
Wo die French Press allerdings nur eine Zubereitungsart erlaubt, gibt’s für die AeroPress zwei Herangehensweisen. Mal sehen, welche euch davon besser gefällt. Hier die Anleitungen:
Die klassische AeroPress-Zubereitungsmethode
Lasst zuallererst einmal euer Wasser aufkochen. Währenddessen habt ihr alle Zeit der Welt, die AeroPress zusammenzusetzen. Und keine Sorge, falls das Wasser vorher fertig ist. Da für die AeroPress ohnehin etwa 90-95°C warmes Wasser ideal ist, darf es ruhig etwas abkühlen. Wenn Wasser kocht, hat es circa 100°C. Und weil ihr vermutlich ohnehin mehr als die benötigten 250ml Wasser aufkocht, dauert das Abkühlen sowieso ein paar Minuten.
Also, Wasserkocher anschmeißen und die Tasse in Reichweite stellen. Da ihr später bei der Nutzung der AeroPress etwas Druck ausübt, achtet darauf, eine stabile Tasse zu verwenden. Omas Porzellan ist zwar elegant, aber dafür leider nicht geeignet. Auch von Glas raten wir eher ab.
Nun nehmt euch den Bestandteilen eurer AeroPress an und setzt sie zusammen. Zunächst kommt der Papierfilter in den dafür vorgesehenen Filteraufsatz. Um Papiergeschmack zu vermeiden, bzw. überschüssige Partikel auszuspülen und die Poren des Filters zu öffnen, schwenkt ihn mit heißem Wasser ein Mal beherzt aus.

Öffnet die Poren
Jetzt schraubt ihr den Filteraufsatz an den Brühzylinder und stellt ihn dann auf eure Lieblingskaffeetasse. Als nächstes löffelt den frisch gemahlenen Kaffee eurer Wahl in den Brühzylinder.
Wie viel Gramm genau hängt von euren Vorzügen und der Kaffeesorte ab. Bei dunkleren Röstungen beginnt mit etwas weniger Kaffee. Wir empfehlen etwa 15-17g Kaffeepulver für 250ml Wasser. Bevorzugt ihr hellere Röstungen könnt ihr gern etwas mutiger sein. Wir fahren mit 20-25g ganz gut. Mit 15-25g Pulver pro 250ml Wasser habt ihr also einen ganz guten Richtwert.

Immer rein mit dem Kaffee
Wenn ihr Kaffee lieber etwas stärker trinkt, nehmt ein, zwei Gramm mehr. Wenn ihr differenzierte Nuancen mögt, ein, zwei Gramm weniger.
Mittlerweile dürfte euer Wasser dann auch auf die richtige Temperatur heruntergekühlt sein. Gießt nun also das Kaffeepulver mit Wasser auf. Zur besseren Orientierung findet ihr auf dem Brühzylinder der AeroPress Markierungen. Beim Aufguss empfehlen wir, nur bis zur zweiten Markierung von unten aufzufüllen. Gießt langsam, gleichmäßig und mit kreisenden Bewegungen. Das kennt der ein oder andere wahrscheinlich schon vom Handfilterkaffee.

Mit dem heißen Wasser bis zur Markierung aufgießen
Jetzt lasst das Kaffeepulver einige Sekunden aufblühen, damit sich die Aromen gut herauslösen können. Um eine homogenere Konsistenz zu erreichen, rührt dann ein paar Sekunden um, bevor ihr die restlichen eurer 250ml Wasser auffüllt. Ihr könnt euch auch dabei wieder an den Markierungen orientieren. Die oberste Markierung solltet ihr nicht überschreiten.
Wenn ihr’s etwas stärker mögt oder eine kleinere Tasse benutzt, bleibt ein paar Millimeter darunter. Das könnt ihr aber ohnehin mit jeder neuen Zubereitung verfeinern. Kommt ja auch auf den Kaffee und die Menge an.
Lasst auch hier den Kaffee noch mal ein paar Sekunden ziehen, bevor ihr ihn dann nochmals umrührt. Damit verteilt ihr das Pulver gleichmäßiger und begünstigt eine harmonischere Extraktion.


Setzt dann den Presskolben in den Brühzylinder und drückt ihn vorsichtig und konstant nach unten.
Bringt den Presskolben zum Stoppen, bevor er den Kaffeesatz ganz erreicht, nehmt die AeroPress von der Tasse und genießt euren Kaffee.

Kolben drauf und vorsichtig drücken
Sonntagmorgen-AeroPress-Spezialtipp: Wenn euch der Kaffee, den ihr so extrahiert habt, zu stark ist, könnt ihr den Kaffee noch mit heißem Wasser auffüllen.
Inverted-Technique-Zubereitung mit der AeroPress
Stellt euch vor, ihr bringt nach einem gelungenen Abend ein Date nach Hause und er oder sie willigt in die obligatorische „Tasse Kaffee“ ein – dann ist die Inverted Technique eine super Sache, um eure Flamme so richtig zu beeindrucken. Nicht nur mit dem wahrscheinlich besten Kaffee, den er / sie je getrunken hat. Sondern auch noch mit einer der spektakulärsten Zubereitungsmethoden, die mächtig Eindruck schindet.
Natürlich könnt ihr die Inverted Technique aber auch anwenden, weil ihr gerade Bock auf etwas Ausgefallenes habt.
Für eine Kaffeezubereitung mit der Inverted Technique geht ihr wie folgt vor:
Während ihr das Wasser zum Kochen bringt, stülpt ihr den Presskolben in den Brühzylinder. Schiebt ihn nur etwa so weit in den Zylinder, dass die Gummidichtung fest drin sitzt. Jetzt stellt ihr das Konstrukt auf den Kopf. Also auf den Presskolben.

Die Inverted Technique
Auch hier kommen die Markierungen auf der AeroPress wieder sehr gelegen. Stehen sie bei Zylinder und Kolben auf dem Kopf, habt ihr bis hierhin schon mal alles richtig gemacht.
Jetzt gebt ihr das frisch gemahlene Kaffeepulver in den Brühzylinder und setzt dann den Papierfilter in den Filteraufsatz. Spült den wieder mit heißem Wasser schwungvoll aus, um die Poren zu weiten und von Papierpartikeln zu befreien.
Wenn euer Wasser dann fertig gekocht und etwas heruntergekühlt hat, füllt den Brühzylinder bis zur unteren bzw. oberen Markierung auf. Also, dieses Mal, die 250ml Wasser direkt vollständig einfüllen.
Nun rührt ein paar Sekunden um, sodass sich das Pulver gleichmäßig im Wasser verteilt. Lasst den Kaffee dann eine halbe Minute bis eine Minute ziehen. Rührt gerne nochmal kurz um oder aber schraubt direkt den Filteraufsatz auf den Brühzylinder.

Einmal Filteraufsatz drauf
Und nun kommt der spannende Teil.
- Entweder setzt ihr nun mit einer eleganten Drehung der AeroPress den Kaffeebereiter auf die bereitgestellte Tasse.
- Oder – zu empfehlen, wenn das mit dem Eindruck schinden beim Date klappen und nicht in einer peinlichen Putzorgie enden soll – ihr setzt die Tasse auf die AeroPress und dreht das Gesamtkonstrukt auf ein Mal um.
Kopmlett drehen und pressen
Dann drückt ihr wieder vorsichtig und gleichmäßig den Presskolben nach unten und – ta-daaa – serviert einen richtig guten AeroPress-Kaffee!
Die Reinigung der AeroPress
Die Zubereitung eines Kaffees mit der AeroPress dauert etwa zwei bis drei Minuten insgesamt. Ein bisschen abhängig davon, wie lange ihr den Kaffee vor allem bei der Inverted-Variante ziehen lasst. Nach der Zubereitung ist die AeroPress aber so schnell wie kaum ein anderer Kaffeebereiter wieder sauber.
Schraubt einfach den Filteraufsatz ab und – endlich auch mal was für Grobmotoriker! – klopft den Presskolben mit Schmackes ganz in den Brühzylinder hinein. Dadurch fallen unten Papierfilter und Kaffeesatz heraus. Macht das also über dem Biomüllbehälter, dann landet alles gleich da, wo es sowieso hin soll.
Dann einfach die drei AeroPress-Bestandteile unter heißem Wasser abspülen und schon is’ fertig.
Die Stellschrauben
Wie eigentlich alle Zubereitungsmethoden, bietet auch die AeroPress viel Raum zum Ausprobieren, Anpassen, Optimieren. Das beginnt zuallererst bei der Wahl des Wassers und des Kaffees.
Ist euer Leitungswasser sehr hart, also kalkhaltig, arbeitet eventuell mit einem Wasserfilter. Oder kauft ein gutes, stilles Wasser im Handel. Denn der Kalk im harten Wasser verfälscht den Geschmack jedes noch so guten, sorgfältig ausgewählten Kaffees.
Bei den Kaffeebohnen spielen der Röstgrad und die Sorte eine (geschmacks-) tragende Rolle. Hier liegt es natürlich zuvorderst an euch selbst, welche Kaffeeart ihr am liebsten mögt.

Nach Geschmack: Die Kaffeeart
Doch neben Kaffeesorte und Wasser sind auch bei der Zubereitung in der AeroPress die üblichen Verdächtigen zu finden, die das Ergebnis verändern können.
Die Wassertemperatur
Je heißer das Wasser, desto intensiver die Extraktion. Auch in der AeroPress. Natürlich ist es entsprechend ratsam, die Wassertemperatur an den Mahlgrad anzupassen. Der sollte für 90-95°C heißes Wasser etwa zwischen dem für einen Handfilter und dem für eine Espressomaschine liegen.
Wählt bei dieser Temperatur also einen Mahlgrad, der etwas feiner ist, als normaler Haushaltszucker. Mahlt ihr den Kaffee zu fein, geht der Presskolben auch schwerer herunterdrücken. Wenn ihr einen etwas stärker gerösteten Kaffee verwendet, lasst das Pulver lieber gröber. Und orientiert euch bei der Menge eher am 20g-Bereich.
Ihr könnt mit der Wassertemperatur auch die Extraktion eurer Wunschkomponenten beeinflussen. Benutzt zur Abwechslung gerne mal 65°C warmes Wasser mit einer gröberen Mahlung und lasst den Kaffee etwas länger ziehen. Ihr werdet sogar mit ein und dem gleichen Kaffee ein überraschend anderes Ergebnis erzielen. Nuancenreicher und aromatischer.
Die Brühzeit
A propos länger ziehen lassen. Selbstredend ist auch der Faktor Zeit ein entscheidender bei der AeroPress-Zubereitung. Und zwar gleich an mehreren Stellen.
Beim ersten Aufguss. Also, wie lange ihr das Pulver quellen lasst.
- Je länger das Blooming dauert, desto mehr und vielfältigere Aromen entlockt ihr dem Kaffeepulver.
- Durch das Rühren verteilt ihr einerseits die herausgelösten Aromastoffe gleichmäßig im Wasser und fördert gleichzeitig die Extraktion weiterer ätherischer Öle. Andererseits erreicht ihr so eine tolle Homogenität.
Beim und nach dem zweiten Aufguss. Wie langsam geißt ihr das Wasser ein? Und wie lange lasst ihr den Kaffee im Brühkolben ziehen, bevor ihr ihn durch den Filter presst?
- Der zweite Aufguss entzieht dem Pulver weitere Aromen und verteilt gleichzeitig das Kaffeepulver erneut. Auch das kommt der Gleichmäßigkeit der Extraktion zugute. Je langsamer ihr das Wasser eingießt, umso mehr Zeit hat der Kaffee zur Aromaextraktion. Das gilt auch für das Ziehenlassen.
Je länger der Zubereitungsprozess dauert, desto stärker wird euer Kaffee. Aber – je nach Kaffeesorte – auch schnell bitter oder sauer. Tastet euch also vorsichtig an längere Zeiten heran.
Als Ausgangsbasis könnt ihr auf unsere Angaben zurückgreifen. Der erste Aufguss (mit 90°C heißem Wasser) sollte etwa eine halbe Minute ziehen. Wenn ihr umrührt, macht das erstmal nur etwa 10 Sekunden lang. Und wenn ihr den zweiten Schwung Wasser langsamer eingießt, lasst euren Kaffee erstmal nicht länger als weitere 30 Sekunden ziehen.
So bekommt ihr ein erstes Gespür für den Bewegungsspielraum mit der AeroPress. Bei kühlerem Wasser (65°C) könnt ihr das Pulver allerdings gleich zu Anfang etwas länger ziehen lassen. Sonst unterextrahiert ihr den Kaffee und er verliert seine geschmackliche Finesse.
Das Umrühren
Beim Umrühren achtet auf zügige, gleichmäßige, nicht zu schwungvolle Bewegungen. Das Wasser soll sich einfach nur gut mit dem Kaffeepulver vermischen. Ein paar Sekunden reichen völlig. Sowohl nach dem ersten Aufguss beim Blooming oder Quellen, wie auch nach dem zweiten Aufguss oder bei der Inverted Technique. Hier aufgrund der Füllhöhe des Wassers aber ruhig etwas vorsichtiger rühren, als bei der klassischen Zubereitungsart.
Lohnt es sich, die AeroPress zu kaufen?
Jein. Die AeroPress hat sicher einige Vorteile, die nicht von der Hand zu weisen sind:
- Sie ist schnell und ohne großen Aufwand sauber gemacht.
- Sie ist ein Müllvermeider, weil sowohl Papierfilter als auch Kaffeesatz 100% recyclebar sind.
- Sie ist eine praktische Zubereitungsmethode für einzelne Tassen Kaffee.
Sie kostet wenig.
Trotzdem gibt’s außer in Sachen Aussehen auch noch ein paar andere Punkte zu bedenken, wenn man mit der AeroPress hantiert. So kann sie zwar als Leichtgewicht auf Reisen die Kaffeeversorgung garantieren.
Wenn ihr aber nicht gerade noch ein Paket Kaffeebohnen und eine Mühle mitschleppen wollt, ist die AeroPress schon wieder gar nicht so ein guter Reisebegleiter. Zudem besteht sie aus Kunststoff. Sie kann also im Reisegepäck sehr wohl auch mal was abbekommen. Risse im Plastik können nicht nur den Geschmack des Kaffees nachhaltig verschlechtern.
Im Zweifel lösen sich bei Kontakt mit heißem Wasser auch Giftstoffe aus dem Kunststoff heraus. Oder die Risse lassen die AeroPress gleich ganz undicht und damit unfunktional werden. …und was macht ihr dann mit dem Kilo Kaffeebohnen, das ihr noch im Rucksack habt?!
Die AeroPress kann guten Kaffee machen. Aber sie ist bestimmt kein überlebensnotwendiges Must-have in der Kaffeeküche. Vielmehr ist sie eher das, wonach sie aussieht: ein Spielzeug.
(Und wenn wir mal ehrlich sind, ist die Karlsbader Kanne oder ein Siphon auch zum Beeindrucken des Dates eine wesentlich sexiere Variante.)
Aber für Kaffee-Interessierte, Leute, die gerne mal was Neues probieren, oder eine günstige, schnelle Möglichkeit suchen, Kaffee zu kochen, ist die AeroPress aber bestimmt ein reizvolles Gimmick.

In der Tasse wartet der fertige Kaffee
Alles in allem ist sie kein Must-have, aber immerhin ein Nice-to-have.
AeroPress-Test
Der Kaffee aus der AeroPress ist ebenso wie ihr Design äußerst puristisch. Und vielleicht gerade, weil bei der AeroPress auf äußerlichen Schnickschnack verzichtet wurde, überzeugt das Ergebnis umso mehr.
Etwas gekonnte Kalibrierung der entscheidenden Faktoren und die AeroPress liefert überzeugend klaren, schnökellosen Kaffeegeschmack. So reduziert wie das Design, so reduziert auf das Wesentliche auch der Kaffee aus der AeroPress. Und das ist es doch, worauf es am Ende ankommt.
Das ist der große Pluspunkt der AeroPress. Statt durch 50 Millionen Design-Awards besticht sie durch schlichtweg guten Kaffee und einen kleinen, ökologischen Fußabdruck.
Espresso aus der AeroPress - geht das?
Nein. Geht natürlich nicht. Denn einen Espresso macht mehr aus, als nur die Röstung und Bohnenmischung.
Selbstverständlich könnt ihr Espressobohnen in der AeroPress benutzen. Aber so lange ihr nicht in der Lage seid, 9 Bar Druck allein durch den Einsatz eurer Muskeln zu erzeugen und ohne, dass ihr dabei das Kunststoff in seine Einzelteile zersprengt, werdet ihr aus der AeroPress keinen Espresso herauskriegen.
AeroPress vs. French Press
Wenn ihr die Wahl hättet, zwischen einer AeroPress und einer French Press, wie würdet ihr euch entscheiden?
Halten wir fest: Guten Kaffee zubereiten könnt ihr mit beiden.
Mit der French Press aber mehr, als mit der AeroPress. Für Haushalte, in denen mehrere Kaffeetrinker leben, ist die AeroPress also wesentlich weniger geeignet, als die French Press.
Dafür ist die Filterfunktion der AeroPress besser, als die der French Press. Das liegt einfach daran, dass der Papierfilter wesentlich feinporiger ist, als das Edelstahlsieb. So gelangen bei der AeroPress weniger Kaffeesatzkrümel in die Tasse. Also, eigentlich gar keine. Sofern ihr nicht den Edelstahlsiebeinsatz benutzt, den es anstelle der Papierfilter auch gibt.
Bei der French Press lässt sich der Kaffeesatzanteil zwar durch gekonntes Handling verringern. Ganz vermeiden allerdings nie.

Habt ihr Fragen oder Anregungen für diesen Artikel? Wir freuen uns von euch zu hören! Cancel reply
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Zuletzt aktualisiert am: 4. December 2017 02:28
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AeroPress
Step by Step Brewing-Guide
At first glance, the Aeropress does not look like a sophisticated coffee maker, but it is a real all-rounder: its compactness and robustness makes it an ideal travel companion. But also at home one can quickly brew a nice cup of coffee with it. The Aeropress fits on almost any cup or pot. And if not you can also use to the included funnel as an aid. With the Aeropress one has a great preparation-flexibility in terms of quantity, freeness and water temperature, and it offers a wide range to experiment. The possibilities range from a strong espresso-like drink up to a tea-like filigree cup of coffee.

Grind your coffee while you boil a pot of water. Add a paper filter into the filter holder and rinse it with hot water. In this way you also heat up your vessel at the same time.

Slide the AeroPress cylinders easily into each other and turn the whole thing upside down. Enter the ground coffee in the brewing chamber and first pour a small amount of water (about 30 grams) into it. Let the coffee swell up for 30 seconds. Now pour in the remaining water and let the coffee steep for 2 minutes.

Stir the coffee in circular movements .

Now screw down tight the filter holder. Turn and place the AeroPress on a suitable vessel …

Push the plunger down slowly, until you hear a hissing sound. Remove the Aero Press off the vessel and unscrew the filter holder. To remove the coffee grounds from the AeroPress, fully push through the plunger over a garbage can.
Now enjoy your coffee .


Manual Coffee Grinder

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Background
People new to the AeroPress always ask: “What’s so special about it?” There are a few things that contribute to its fame and popularity. First of all, AeroPress is an inexpensive device. The AeroPress is not only one of the least expensive brewers on the market. Many people love it because of its cleaner cup and milder taste, at the same time having a rich and complex taste . AeroPress is a milder version of espresso, if brewed correctly. Some drip coffee lovers enjoy the stronger coffee made with the AeroPress, but the bolder flavor of espresso is too much for them.
Probably, the greatest advantage of the AeroPress is its versatility. Using Aeropress is a constant surprise, you can always brew a totally different cup, yet equally great. As a manual brewing method, you can tweak your final cup in many ways.
Bring 200g of water to boil. Weigh out 15–18 grams of coffee (depending on your preferred strength). Grind to a texture slightly finer than sea salt.
Place a paper filter in the AeroPress’ detachable plastic cap.
Use some of your hot water to wet your filter and cap. The water serves a dual function here: It helps the filter adhere to the cap and heats your brewing vessel. After wetting filter and cap, hold the cap by its “ears” and pour the water very slowly so it can be absorbed by the filter.
Assemble your AeroPress. Make sure the entire assembly is dry, since any residual moisture can compromise the seal of the device.
Add your ground coffee. Be careful not to spill any grounds into the ring-shaped gutter at the top of the AeroPress.
Add twice the weight of water than you have grounds (e.g., for 15 grams coffee, add 30 grams water). The water should be about 90-95 degrees.
Make sure the coffee is saturated evenly, stirring it with a wooden spoon, or stick if necessary, and let it sit for 30 seconds.
Fill the chamber with the remainder of the hot water.
After about 30 seconds, stir the grounds 10 times to agitate.
Fasten the cap while ensuring that it locks into the grooves tightly. Flip the whole assembly over with swiftness and control. Position it atop your brew vessel and begin to apply downward pressure. You will experience about 30 pounds of resistance here. If the pushing feels too easy, your grind is likely too coarse; if it is very hard to push, the grind might be too fine. Your coffee is fully brewed once it begins to make a hissing sound. This means there is no more water to push through the device.
Once you have unscrewed the cap, you can pop out the filter and the puck of condensed grounds by simply pushing AeroPress’s interior section a final inch.
Pour your coffee in cups right away and enjoy!
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ballard & metz
Black coffee, Aeropress tips

You might remember in my Vienna birthday post that I mentioned part of Derek’s birthday gift to me was a well-designed laminated card redeemable for one bag of this Black Coffee blend from Solberg & Hansen, available at Kaffee Alchemie. (Also the plant pictured in the background, but I’m still trying to resurrect it after more than two straight weeks of nothing besides gray gloominess outside that have completely closed up all the beautiful little white buds, so.) This El Salvadorean bean was inspired by Norwegian Black Metal culture, and, as the bag states, “Solberg & Hansen have sourced a powerful coffee that captures darkness. The original ‘Black Coffee’ was launched in the Norwegian town Hell.”
We went in and bought our bag on Sunday, had it ground for Aeropress (just a touch coarser than an espresso grind) and I tried my first cup on Monday.

I’m really growing to love the Aeropress, especially since I usually take so long to drink just one cup that when brewing with the Bialetti or French Press, the rest of the coffee I’ve assumed I’ll drink has gotten cold or over-extracted. The Aeropress is a little more work, but it’s worth the extra few minutes. What an Aeropress does is use pressure to create a strong, espresso-like cup. Because the pressure level is much lower than the level necessary for a “real” espresso, most people shy away from calling the Aeropress cup of coffee an espresso, and I tend to agree. Besides, you can adjust the amount of water to create something like a smooth Americano, which in an espresso would only make a really long, bitter shot. FACTS.
So, how I’ve been brewing with the Aeropress is a method pieced together from several different tips and recipes from the World Aeropress Championships blog, suited to my personal preference, and far from the recipe that the booklet gives. I start by wetting the filter and then fitting it into the plastic filter cup, which gets screwed to the bottom of the chamber. I put everything onto my little scale and tare it out, like in the picture above, so that when I dump the grounds into the chamber I can get it to between 16 and 18 grams. That mostly depends on my taste for the day, but like I said, if you like it stronger or weaker, you can play around with it. Density of your ground matters too, just like flour. Try it. Feel it out. At this point I get my water heating in the kettle and try to stop it right before it actually boils, around 95 degrees Celsius. The ideal is 80 degrees, but without a thermometer, I try to guess and err on the side of caution so the grounds don’t get burnt while brewing.

This method is the standard way to do an Aeropress, but I’ve been reading lately about the “inverted” way of brewing, where you turn it all upside down and flip it over into a cup at the last minute, but I haven’t tried it out myself because I’m prone to hand-burns lately.
I pour in about 200 g/ml of water, again zeroing out the scale so I can weigh the water out exactly, and then I stir for about ten seconds to get all the grounds immersed. Then, I set it aside for 30 seconds and let it steep. (For the first months of using the Aeropress, I never let it sit and probably produced some really weird cups, in retrospect. It was John at Kaffee Alchemie who told me to give it time, and I felt like a dunce.) While waiting, I’ll rinse the plunger with hot water, and then, when the 30 seconds have elapsed, start plunging down slowly with not too much force. Most sites instruct about 20 pounds of force for 20 seconds, this I also do not measure, although I do try to give at least that much time in the pressing. The water will be forced out immediately, leaving a pocket of air that presses out everything but the grounds and makes the trademark espresso-style hissing. You want to press until the plunger just gently rests on the pile of grounds. Don’t press all the way to the bottom, or your cup will be full of sand and really bitter pockets. Dress to your preference, then drink.
Officially, the Black Coffee is said to have a strawberry aroma, with hints of vanilla and caramel, and a milk chocolate taste. I disagree only slightly, and only because I found it a little more on the savory side than the dessert-like sweet coffee that caramel suggests. I smell the vanilla in the finished cup, but the taste gives you that distinct, clear acidity that comes with the first bite of a piece of really good dark chocolate. It’s almost got a kick to it. Just like black metal, this coffee isn’t for the lighthearted. It’ll go great with the morning fatigue and a granola bar grabbed in a hurry on the way out the door, or provide a smart foil for a sweet muffin or piece of plum cake in between lunch and dinner, when you need a jolt back to life. It’s great stuff. Add it to your shopping list and put on a fresh pot.
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6 comments
I remember drinking.your aeropress coffee and it was delicious, whatever bean it was.
Different beans, but I sure do love that Aeropress!
Do yourself a favor and get one of the metal filters for the Aeropress. I got mixed results when I first started using the Aeropress and the paper filters and since switching to the metal able disk, the results are very consistent and taste great.
Hello there! I could have sworn I’ve visited this blog before but after going through many of the posts I realized it’s new to me.
Nonetheless, I’m certainly delighted I discovered it and I’ll be bookmarking it and checking back often!
Since you are away in Innsbruck and I had to go solo on the Aeropress for the first time and this was an excellent guide! It makes one helluva cup and I am enjoying it with your leftover half-pound cake. Delicious breakfast. I hope training is going well. I miss you!
Glad the guide helped! Sure do miss you too. Enjoy that cake!
Aeropress vs French Press: Which is Better to Brew Coffee
What’s the difference between the French Press and Aeropress for brewing a great coffee? And which one is right for one? Let’s talk about that today. Here I will describe their differences from 9 aspects: including their usage, price, design, potability, capability, filter, cleaning, beverage and taste.
#1 Aeropress vs French Press: Usage
How to use Aeropress: First, assemble the Aeropress with a paper filter inside the cap and then wet the filter. Then, place the Aeropress on top of a mug or cup. After that, pour in coffee and water. Last, wait a little bit and press down the plunger to brew the coffee.

How to use French Press: First, pour coffee grinders and hot water into French Press. And then stir the coffee and water. After that, put the plunger back on top of the French Press. And let the coffee brew for 3-5 minutes. Last, press the plunger. Then pour the coffee to a pitcher or mug.

#2 Aeropress vs French Press: Price
Price definitely counts. French Press really differs in cost. You can get a French Press as low as 15 bucks, but it can go up to even 200 dollars. Whereas the Aeropress is a standard price of around thirty dollars.
#3 Aeropress vs French Press: Design & Material
French Press offers variety design options. You can choose French Press for family use or choose a potable one to enjoy coffee on the go. And French Press is made of different materials, like ceramic, stainless steel, glass. Unlike French Press, Aeropress is a single design and is made of plastic.

#4 Aeropress vs French Press: Brew Capability
French Press, obviously, is made for brewing more coffee. You can brew 4–8 cups of coffee with a French Press. But, Aeropress is just a single serve option, which means you can only brew a cup of coffee at a time.
#5 Aeropress vs French Press: Portability
Aeropress is light as it is made of plastic. Therefore it is travel friendly. French Press, however, is not travel friendly as Aeropress. The glass or stainless steel French Press is big and heave to carry in the bag. But you can choose to carry portable French Press. It’s OK.
#6 Aeropress vs French Press: Filter
The Aeropress uses paper filters by default, which can filter out more of the coffee oils and sediment. And, also you can get more filter types with an Aeropress. You can use metal filter to replace the paper filter. But changing filter will influence the flavor of the coffee. French Press is built in with a mesh filter, which cannot help you filter out coffee oil.
#7 Aeropress vs French Press: Taste
Thanks to paper filter which can help stop oil and sediment, Aeropress brews coffee with a clean taste. And you can get a less bitter and smooth coffee with an Aeropress. If you are looking for a cup of strong and robust coffee, then French Press is definitely your choice.
#8 Aeropress vs French Press: Cleaning
The Aeropress is easier to clean up than French Press. When you finish brewing coffee with Aeropress, just pop out the coffee grinders and filter. And then wash it under water. French Press takes a little bit longer to clean up. The mesh filter is hard to clean.
#9 Aeropress vs French Press: Beverage
Aeropress enables you make different styles of coffee beverages. You can make espresso coffee, lattes, cappuccino, Americanos, and so on. With French Coffee, you can basically make, of course, French Press coffee. But you are not really to make espresso style or lattes, etc.
In fact, both Aeropress and French Press are great. There is no winner between them. The Aeropress is easy to use and quick. It gives you a clean cup of coffee with less oil and less bitter. At the same time, it gives you more beverage options. French Press, also, gives you a great cup of robust and strong coffee. You can get several cups of coffee at a time with a French Press. In conclusion, Aeropress and French Press just fit your different needs.
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Aerobie Aeropress Coffee & Espresso Maker Aero Press Fast Filter Coffee Machine


End Date: Thursday Dec-21-2017 9:08:53 GMT
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Koffee barista coffee aeropress

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coffee enthusiast extraordinaire, started his Monday morning off right, with a secret blend of @coffeemob espresso. Totally loving this video!
Thanks for the "shout-out" Brian!
For anybody who still hasn't checked out the blog @ibrewmyowncoffee you should! Brian has teamed up with @letsbrew.coffee (Sir Bryan Schiele) to produce one of the most interesting and provocative coffee blogs out there!
Enjoy your week Coffee World!

including the BURUNDI booth at w/ @longmilesben @longmilescoffee (Saturday at 12:00)
I'll be brewing Sunday morning w/my good friends of @lapalmayeltucan
At 11:00 Sunday morning I'll be joining Bradley of @ikawacoffee Where I'll be roasting rare secret samples.
At 1:00 on Sunday I'll be joining the good folks of @allycoffee Where rumor has it I might be pulling shots of my roasts of @gracianocruz17 Panama & Brazil.
And. I'll be competing for the National #aeropress title, that party kicks off Saturday night 7:00PM At the @chattahoocheecoffee @u.s.aeropresschampionship @aero.press
I'll have plenty of coffee samples where ever I am so, please introduce yourselves, and let's talk coffee.
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It was great fun brewing coffee at his booth at #scaa2016
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It's going to be really exciting! I hope to share all these wonderful coffees with you all!
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Is it just me or is @bluestonelanecoffee on a Not so secret crusade to take over the World?! One thing is for sure, they do have a knack for locking down the choicest locations,
this one in one of my favorite hoods,
in the heart of Astor Pl.
Glad to be aquatinted with the Legend Jai
@coffeewithjai is in charge of Bluestone's coffee program. He's totally Rockin' it. #coffee #coffeemob #bluestonelane #nyc #brooklyn #craftcoffee #barista #coffeetime #aeropress #cappuccino #caffeine #latte #latteart #koffee #kaffee #londoncoffeefestival #newyorkcoffeefestival #scaa #scaa2017 #scaa2016 #specialtycoffee #espresso #canttouchthis #australianmade #ibrewmyowncoffee #menandcoffee


I'm especially excited to dip into this natural Panama produced by my good friend
Graciano Cruz, @gracianocruz17 crazy excited about this NATURAL grown at 2,100 meters. 👀👀👀 #coffee #coffeemob #gracianocruz #blanchardscoffee #panama #panamánianroyalty #aeropress #barista #ditmaspark #coffeetime #allycoffee #caffeine #TEDcoffee #latteart #latte #koffee #ibrewmyowncoffee #menandcoffee #londoncoffeefestival #newyorkcoffeefestival #scaa #scaa2016 #sprudge #specialtycoffee #thirdwave #thecoffeepodcast #kaffee #espresso #cappuccino

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I'll be attending #scaa2016 @specialtycoffeeassociation & this is one of the special coffees I'll have on hand, would you like a sample? You going to #scaa ? Hope so!
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Keep your eyes and ears open, soon you'll be able to purchase our fine roasts online. #coffee #coffeemob #coffeeporn #coffeetime #craftcoffee #AAKenya #kenyan #aeropress #coffeeroaster #barista #brooklyn #ditmaspark #espresso #latte #latteart #menandcoffee #ibrewmyowncoffee #koffee #kaffee #letsstartabattle #caffeine #cappuccino #canttouchthis #scaa #scaa2016 #sprudge #specialtycoffee #thirdwave #newyorkcoffeefestival #londoncoffeefestival


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I have to admit, I've always looked up to Kyle. One of the great perks about roasting at the Pulley, is that you get to rub elbows w/some pretty cool roasters. Every time I see Kyle, he is always extremely focused, calm and neat, (pardon the pun) doesn't talk a whole lot, comes in and gets the job done. And wins awards for it!
I'm pretty thirsty right now, and about to dive into this award winning Colombian. #coffee #coffeemob #neatcoffee #roasterscup #brooklyn #pulleycollective #darien #ct #coffeetime #craftcoffee #ibrewmyowncoffee #menandcoffee #koffee #kaffe #latte #latteart #caffeine #barista #coffeeroaster #scaa #scaa2016 #specialtycoffee #thirdwave #aeropress #newyorkcoffeefestival #londoncoffeefestival #cappuccino #neat


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I'll be competing in the Eastern Regional Aeropress Championship being held at and hosted by Brooklyn's own @varietycoffee in conjunction w/ @aero.press
It's going to be a great time! And who knows, maybe I'll get lucky and make it to the Nationals, or the. World Aeropress Championship.
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Loving the honey process from their "neighbors & crops" program. I'll be brewing up there coffee tomorrow morning. Stop by! #expectthebest hail COLOMBIA!
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It's going to be a very exciting summer! Please send submissions to [email protected] thanks. #coffee #barista #baristawanted #coffeemob #coffeeporn #coffeetime #craftcoffee #aeropress #ditmaspark #espresso #latte #latteart #caffeine #cappuccino #koffee #kaffe #menandcoffee #ibrewmyowncoffee #londoncoffeefestival #newyorkcoffeefestival #scaa #scaa2016 #specialtycoffee #sprudge #ditmasparkcorner @ditmasparkcorner

Although not having the honor to visit BURUNDI yet,
I could say that by visiting other countries with similar economic woes, to say the least, it's always humbling and can be quite an Ego-check to learn how ecstatic everyone could be living so simply.
There is a story of Humanity behind our passion to succeed and
Coffee Mob is very excited to be offering
Long Miles Ben Coffee!
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I'm competing! Should be fun!
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and this is my buddy Rusty @rustyobra who graciously took me out in the finals. It's his second win in a row! Back to back! Reigning 2015/2016 Eastern regional Aeropress champ! @rustyshawaiian see you st #scaa2016 and good luck at the Nationals!
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Although not having the honor to visit BURUNDI yet,
I could say that by visiting other countries with similar economic woes, to say the least, it's always humbling and can be quite an Ego-check to learn how ecstatic everyone could be living so simply.
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When Burundi was still ruled by kings, Burundians were expected to bring gifts to the king’s home in the centre of the country. The people of Rugoma would refuse to take offerings, claiming it was too far to walk. They even endured punishment rather than making the tiresome journey. For this reason the area was named Rugoma, which means ‘stubborn people’
Today, Rugoma is a hill known amongst farmers for its fairness, justice and unity as well as its fertile soil. Together, with hard work, commitment, and love, the people of Burundi and The Long Miles Ben Coffee Family grow and process coffee of the highest quality.
Coffee Mob is proud to roast and present these wonderful coffees for your enjoyment.
Contest ends 12:00PM EST!
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When Burundi was still ruled by kings, Burundians were expected to bring gifts to the king’s home in the centre of the country. The people of Rugoma would refuse to take offerings, claiming it was too far to walk. They even endured punishment rather than making the tiresome journey. For this reason the area was named Rugoma, which means ‘stubborn people’
Today, Rugoma is a hill known amongst farmers for its fairness, justice and unity as well as its fertile soil. Together, with hard work, commitment, and love, the people of Burundi and The Long Miles Ben Coffee Family grow and process coffee of the highest quality.
Coffee Mob is proud to roast and present these wonderful coffees for your enjoyment.
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and this is my buddy Rusty @rustyobra who graciously took me out in the finals. It's his second win in a row! Back to back! Reigning 2015/2016 Eastern regional Aeropress champ! @rustyshawaiian see you st #scaa2016 and good luck at the Nationals!
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I love how Tandem describes the tasting notes on their coffees saying "We Think:" opening up the idea that coffee flavor is an individual experience.
And I agree, people can and do taste different and even sometimes contrasting "notes" in the same coffee. (Are you a so called "super-taster?!") BUT, in this case, I have to agree, "canned cherries, black cherry, dark chocolate and (YES!) television man. This coffee ROCKS like a classic 80's MTV video. #coffee #coffeemob #tandemcoffee #tandemcoffeeroasters #peaberry #kenyan #kenyancoffee #coffeetime #craftcoffee #coffeeporn #aeropress #kalita #barista #caffeine #ditmaspark #scaa #scaa2016 #specialtycoffee #thirdwave #newyorkcoffeefestival #londoncoffeefestival #koffee #kaffee #moma #moderndesign #cappuccino #canttouchthis #brooklyn #coffeeroaster #coffeecakescafe

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This coffee is so Yum, Ethiopian Kossa Gesha, a Natural. Tasting blackberry graham cracker pie, w/silky mouth feel.
Also, as espresso, this coffee is pretty incredible, so floral and well rounded!
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Color transformation being one aspect, as observed here, the coffee is a beautiful yellow-tan.

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So glad you have a coffee shop that serves burgers for breakfast.

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Brazil Fazenda Primaverda BLACK-HONEY process
a mere 10hrs off roast,
and tasting like chocolate covered cherries & walnut.
It's finish is surprising acidic as a nice tangy tamarind tickets with heavy peachy stone-fruit notes.
Definitely a game changer for the palate! And,
NO Water was used at any point in its processing!
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2016 is upon us, and it shall be a good year for all us coffee lovers!
Keeping with tradition, my little morning experiment, a Huehuetenango I roasted a few days ago, both methods tasting nice and sweet, sugared pecan, orange, milk chocolate. #coffeemob #coffee #chemex #aeropress #barista #londoncoffeefestival #newyorkcoffeefestival #thecoffeepodcast #ibrewmyowncoffee #menandcoffee #kaffee #koffee #scaa #specialtycoffee #sprudge #thirdwave #moma #latte #latteart #caffeine #cappuccino #CaffeineMag #ditmaspark #espresso #guatemala #huehuetenango #huehue #guatemalancoffee #pourover

So dang excited for @coffeemob and all coffee lovers around the world! It's going to be a groundbreaking year, I feel a lot of hard work is paying off and I'm ready to take it to another level!
Cheers to 2016. #coffee #coffeemob #coffeetime #coffeeaddict #coffeeporn #aeropress #barista #craftcoffee #ditmaspark #espresso #ibrewmyowncoffee #menandcoffee #thecoffeepodcast #thirdwave #latte #latteart #lamarzocca #letsstartabattle #newyorkcoffeefestival #londoncoffeefestival #coffeecakescafe #koffee #kaffee #caffeine #CaffeineMag #scaa #sprudge #specialtycoffee #moma #modernart


Totally diggin' the well rounded notes from one of the higher "up-there" altitudes in Nicaragua.
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my boy Dan is the real deal, and his micro-lots of Peru and Brazil are tasting really nice, so stop on by for a bag of beans, or a pour-over! Or both. #coffee #coffeemob #coffeeporn #uptowncoffee #bronxmade #nyc #brooklyn #coffeetime #craftcoffee #aeropress #barista #coffeeroaster #peru # #espresso #scaa #scaa2016 #cappuccino #latte #latteart #letsstartabattle #caffeine #canttouchthis #koffee #kaffee #newyorkcoffeefestival #londoncoffeefestival #ibrewmyowncoffee #menandcoffee

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